Analize prescrise de medicul de familie prin pachetul de baza

17/02/2014

Analize prescrise de medicul de familie prin pachetul de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/analize-prescrise-de-medicul-de-familie-prin-pachetul-de-baza/

Reglementarile pachetului de servicii medicale de baza vor presupune ca medicul de familie sa poata prescrie o gama cat mai variata de analize medicale. Masura are in vedere tratarea pacientului de catre medicul de familie si, in consecinta, reducerea numarului de vizite la medicul specialist.

Analize medicale pentru pacientii cu afectiuni cronice

Medicul de familie va putea prescrie mai multe analize medicale in cazul afectiunilor cronice pentru inchiderea episoadelor de ingrijire pentru un numar cat mai mare de pacienti.

“Exista, de asemenea, posibilitatea ca specialistul din ambulatoriu de specialitate, conform noilor reglementari, sa poata prescrie o gama mai variata de analize in conditii specifice care sunt trecute in normele la contractul cadru”, a precizat Adrian Pana, secretar de stat in ministerul Sanatatii.

Serviciile in imagistica oferite pe baza unor criterii clinice specifice

Adrian Pana a precizat ca pentru monitorizarea bolilor oncologice, orice investigatie imagistica CT sau RMN trebuie sa respecte standardele internationale.

“In conditiile in care investigatia nu se supune acestor standarde, furnizorului care a efectuat investigatia respectiva nu i se va deconta serviciul si investigatia respectiva va trebui sa fie efectuata din nou”, a precizat secretarul de stat.

Analizele dublate vor fi atent monitorizate

Adrian Pana a atras atentia ca vor fi monitorizate analizele dublate care nu au un suport sau o dovada clinica a faptului ca ele trebuie repetate.

Fondurile pentru serviciile paraclinice vor fi marite

Secretarul de stat in ministerul Sanatatii a precizat ca fondurile pentru serviciile paraclinice sunt marite anul acesta. Daca vor fi utilizate echitabil, nu vor mai exista cazuri in care pacientul sa plateasca el aceste servicii sau sa fie reprogramat cum se intampla pana in prezent.

Preventie in medicina dentara prin pachetul de baza

Conform declaratiilor lui Adrian Pana, au fost prevazute in pachetul de baza preventia pentru copil si decontarea gratuita de proteze pentru persoanele varstnice.

Ministerul Sanatatii incurajeaza extinderea retelelor de ingrijire la domiciliu

Recuperarea pacientilor prin serviciile de ingrijire la domiciliu ar putea reduce costurile in sistemul medical, conform precizarilor lui Adrian Pana.

Astfel, nevoia serviciilor la domiciliu se impune mai ales in cazul unor afectiuni precum infarctul miocardic acut, accidentul vascular cerebral, afectiuni respiratorii cronice, afectiuni tratate de medicii ortopezi.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: