Analiza financiara a unitatilor sanitare

06/09/2012

Analiza financiara a unitatilor sanitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/analiza-financiara-a-unitatilor-sanitare/

Ministerul Sanatatii  organizeaza o serie de intalniri cu managerii si directorii economici din spitalele subordonate pentru o ampla analiza financiara.

Conform ministrului sanatatii, dl dr Vasile Cepoi, Ministerul Sanatatii(MS) impreuna cu  Ministerul Finantelor Publice vor emite  un ordin comun conform caruia spitalele publice vor raporta lunar la MS situatia privind executia bugetara de venituri si cheltuieli.In acest sens,  situatiile bugetare ale unitatilor sanitare cu paturi vor fi publicate pe site-ul Ministerului Sanatatii.

 “Vrem sa identificam cauzele dezechilibrului financiar inca existent in unele spitale. O astfel de analiza financiara ne va da posibilitatea sa aflam unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unitatii respective sau in  sistemul de finantare al spitalului. Am cerut sa ni se spuna exact daca depasirea termenelor de plata  sunt realizate in limita creditelor bugetare sau daca acestea depasesc creditele bugetare. Ne intereseaza daca exista depasiri in cadrul programelor de sanatate, sau daca acestea sunt la servicii medicale. Dupa aceasta analiza vom stabili masurile care se impugn.Deja am gasit cateva probleme pe care trebuie sa le rezolvam. De exemplu, multi furnizori solicita ca termenele de plata din partea spitalelor sa fie mai mici decat cele stabilite de casele de asigurari. De asemenea, exista cazuri in care nu sunt respectate ordinea croonologica la plata facturilor., a declarat Vasile Cepoi.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: