Analiza de sange ce poate prevedea un atac de cord, prezenta pe piata in urmatorii doi ani

22/03/2012

Analiza de sange ce poate prevedea un atac de cord, prezenta pe piata in urmatorii doi ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/analiza-de-sange-ce-poate-prevedea-un-atac-de-cord-prezenta-pe-piata-in-urmatorii-doi-ani/

analize sange atac cordCercetatorii au descoprit prezenta unor celule de sange cu forme necorespunzatoare la pacientii care au suferit un atac de cord. Astfel, o simpla analiza de sange care sa identifice aceste celule ar putea indica riscul unui eveniment cardiac iminent inainte ca acesta sa se produca. Cecetatorii americani au descoperit ca celulele endoteliale din sange au, in cazul pacientilor cu probleme de inima, dimensiuni anormal de mari si sunt diforme.

Acest fapt ar putea transforma aceste celule din sange in indicatori siguri ai unui atac de cord iminent. „Posibilitatea de a diagnostica un atac de cord iminent a reprezentat de foarte mult timp Sfantul Graal al cardiologiei”, a explicat Eric Topol, cercetator sef in studiul privind celulele din sange.  Pana acum, medicii au putut idenfitica factorii de risc – fumatul, obezitatea, nivelul ridicat de colesterol – dar nu au putut indica iminenta unui eveniment cardiac.

Studiul a fost facut pe 50 de pacienti care au ajuns in camerele de urgenta din San Diego, California, in urma unui atac de cord si care au prezentat respectivele celule. Cecetatorii care au realizat studiul sustin ca testul va fi disponibil pe piata in urmatorii 2 ani, el putand indica posibilitatea aparitiei unui atac de cord in urmatoarele doua luni.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: