“Amanarea semnarii Contractului-cadru inseamna un risc ridicat de blocaj a sistemului incepand cu 1 iulie 2016”

15/06/2016

“Amanarea semnarii Contractului-cadru inseamna un risc ridicat de blocaj a sistemului incepand cu 1 iulie 2016”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/amanarea-semnarii-contractului-cadru-inseamna-un-risc-ridicat-de-blocaj-a-sistemului-incepand-cu-1-iulie-2016/

solicitari-acte-medic-de-familiePatronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) solicita implicarea ministrului Sanatatii in rezolvarea problemei privind semnarea Contractului-cadru.

“Schimbarile survenite la nivelul conducerii ministerului si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, modificarile aduse proiectului Contractului-cadru, au dus la amanarea promulgarii si semnarii acestuia, pana la 1 iulie 2016. Desi disponibilitatea partenerilor de dialog social a fost totala, amanarea semnarii Contractului-cadru inseamna un risc ridicat de blocaj a sistemului incepand cu 1 iulie 2016”, sustine Cristian Hotoboc, presedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private si al Aliantei Pentru Sanatate din Romania, intr-un comunicat dat publicitatii de Mediafax.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private mai avertizeaza ca amanarea definirii si reglementarii notiunii de “contributie personala” poate bloca in orice moment activitatea din mediul privat, care este fortat sa gaseasca diverse forme de plata pentru a acoperi costurile reale ale serviciilor medicale prestate.

“Tarifele la care sunt decontate serviciile medicale de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate fiind sub costul real, determina furnizorii privati sa faca incasari suplimentare pentru a acoperi valoarea reala a acestora. Nu este vorba despre o „contributie personala” in adevaratul sens al cuvantului, ci despre servicii conexe, cum sunt cele de cazare, ori analize suplimentare. Ne aflam intr-o situatie imposibila, intrucat potrivit legii, accesul unui asigurat la serviciile medicale din pachetul de baza, foarte generos in Romania, nu trebuie sa fie taxat suplimentar. In acest context, devine tot mai greu pentru o unitate privata sa isi acopere costurile, riscand permanent sa fie acuzata de nerespectarea legii, tocmai pentru ca exista o lacuna legislativa”, a mai spus Cristian Hotoboc, potrivit Mediafax.

Si medicii de familie au anuntat astazi ca sunt in greva. Ei vor purta banderole albastre in semn de protest. “Ne dorim un respect crescut pentru noi si pacientii nostri, libertatea de a ne exercita profesia”, a spus Sandra Alexiu, vicepresedintele SNMF.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza