Alexandru Rafila: Urmatorii sapte ani sunt esentiali, vor putea schimba sistemul de sanatate

20/10/2023
Alexandru Rafila: Urmatorii sapte ani sunt esentiali, vor putea schimba sistemul de sanatate

Alexandru Rafila: Urmatorii sapte ani sunt esentiali, vor putea schimba sistemul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-urmatorii-sapte-ani-sunt-esentiali-vor-putea-schimba-sistemul-de-sanatate/

Urmatorii sapte ani sunt esentiali si vor putea schimba sistemul de sanatate din punct de vedere al investitiilor din spitale, in noi clinici ambulatorii, dar si in ceea ce priveste medicii de familie, a declarat ministrul Sanatatii Alexandru Rafila.

El a subliniat ca fara asigurarea fortei de munca potrivite celelalte investitii nu au niciun viitor.

“Am discutat mereu despre preventie, despre dezvoltarea serviciilor ambulatorii, despre principalele prioritati – morbiditatea si mortalitatea in Romania, am vorbit despre bolile cardiovasculare, cerebrovasculare, oncologice, diabet si altele. Toate acestea acum beneficiaza de un cadru strategic, iar urmatorii sapte ani sunt esentiali. Ei vor putea schimba sistemul de sanatate din punct de vedere al investitiilor in spitale, in noi clinici ambulatorii, dar si in ceea ce priveste medicii de familie. Vor putea sa beneficieze de politici privind resursele umane, ele sunt extrem de importante dupa parerea mea, avem multe exemple in acest sens, s-au facut multe investitii insa fara politicile esentiale care sa asigure si forta de munca potrivita celelalte investitii nu au niciun viitor”, a afirmat Rafila, la Aspen Healthcare Summit, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, politica publica privind managementul sectorului sanatatii, precum si schimbarea mentalitatii trebuie sa se regaseasca sub aceeasi umbrela, iar conducerea Ministerului Sanatatii si CNAS trebuie sa colaboreze astfel incat sa poata fi implementate toate schimbarile din sistem.

“Cred ca politica publica privind managementul sectorului sanatatii, precum si schimbarea mentalitatii privind depasirea provocarilor cu care ne confruntam si care schimba fata sistemului de sanatate si aici ma refer la inteligenta artificiala, la telemedicina, introducerea digitalizarii in toate domeniile medicale, toate aceste provocari trebuie sa se regaseasca sub aceeasi umbrela si conducerea Ministerului Sanatatii, CNAS care trebuie sa colaboreze astfel incat sa poata implementa toate aceste schimbari”, a mai precizat ministrul.

Etichete: sistemul de sanatate, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: