Alesii din California limiteaza lista motivele de scutire de la vaccinare

26/06/2015

Alesii din California limiteaza lista motivele de scutire de la vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alesii-din-california-limiteaza-lista-motivele-de-scutire-de-la-vaccinare/

vaccinareIn statul american California, alesii vor sa limiteze scutirile de la vaccinare in cazul copiilor. Proiectul mai trebuie avizat si de Senat.

Conform Agentiei France-Presse, Adunarea Deputatilor din California a adoptat joi, 25 iunie 2015, un proiect de lege pentru limitarea scutirilor de vaccinare in special a criteriilor religioase sau a convingerilor personale.

Aceasta initiativa vine dupa ce in urma cu cateva luni s-a inregistrat o epidemie de rujeola.

Astfel, daca proiectul va fi adoptat si de Senat, toti copiii vor fi imunizati prin vaccinare inainte de a intra la gradinita, exceptie facand un alt motiv medical cum ar fi alergia.

Un bilant arata ca in perioada ianuarie –aprilie 2015, au fost inregistrate 159 de cazuri de rujeola in 18 state americane si in Districtul Columbia, desi aceasta boala virala trebuia sa fi disparut cu ani in urma datorita campaniilor de vaccinare.

“Ca mama am inteles ca deciziile cu privire la starea de sanatate a copiilor nostri sunt foarte personale si respect drepturile fundamentale de a lua, ca familie, decizii medicale”, a comentat deputata democrata Lorena Gonzalez din San Diego, conform AFP.

“Nici unul dintre noi nu are dreptul sa puna in pericol alte persoane, in special in cazul bolilor cu potential fatal”, a mai  adaugat aceasta, citat si de Agerpres.

Rujeola este o boala foarte contagioasa, care este insotita de febra si de eruptii cutanate putand provoca complicatii variind, iar in cazuri rare chiar moartea.

Medicii de familie pot accesa gratuit o serie de cursuri privind vaccinarea, toate creditate cu puncte EMC.

Printre acestea si “Introducere in Vaccinologie” cu 8 puncte.

Pentru a incepe cursul, click AICI.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice