Alegerile pentru conducerea CMR, invalidate

14/12/2015

Alegerile pentru conducerea CMR, invalidate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alegerile-pentru-conducerea-cmr-invalidate/

CMRAlegerile pentru organele de conducere ale C.M.R. au fost partial invalidate.

Inca din urma cu 6-7 luni am aratat legiuitorului ca, in multe alte tari din Europa nu exista o limitare a numarului de mandate si ca nu exista un motiv pentru limitare.

Legiuitorul a inteles si a procedat in consecinta, drept pentru care ii multumim si pe aceasta cale.

Promulgarea modificarii legislative s-a facut in timp constitutional.

Este adevarat ca opinia noastra a fost ca putem cu toti candida si in mod legitim am dori sa o facem. Opinia exprimata de noi aici a fost impartasita in judete cu larga majoritate.

Comisia electorala centrala a primit mandat sa organizeze si sa vegheze la legalitatea alegerilor, insa nu a impartasit opinia noastra, astfel incat a invalidat partial alegerile.

Aceasta intamplare care poate parea nefericita este totusi benefica in masura in care ne prilejuieste o scurta reflexie despre onorabilitate.

Colegiul Medicilor din Romania, prin prestatia sa de peste 15 ani, a devenit o institutie cunoscuta in societate si de cele mai multe ori respectata:

  • Jurisdictia profesionala
  • Educatia medicala continua, activitate profesionala in toate specialitatile
  • Avizarile si registrul national al medicilor
  • Activitatile sociale si relatia cu C.N.A.S.

Toate acestea sunt doar cateva din domeniile de activitate in care avem exclusivitate in viata medicala.

Insertia noastra sociala este semnificativa: colaboram cu Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Avocatul Poporului, cu instante de judecata civile si penale, cu Parchete, cu Ministerul de Interne, cu primarii si consilii judetene, cu asociatii, cu O.N.G-uri, cu firme de stat sau private, cu ordine ale altor profesii liberale din tara.

Suntem cunoscuti si recunoscuti pentru activitatea noastra, devenind parteneri si membri in cadrul organismelor internationale: C.P.M.E., U.E.M.S., U.E.M.O., C.E.O.M., W.M.A., AEMH, Consiliul Europei.

Interesul pentru activitatea noastra este vadit in randul membrilor in organele alese cat si in randul celorlalti medici. Lucrul acesta nu a fost niciodata insa dovedit prin prezenta la vot, cat prin discursul de campanie si de contestare.

Imaginea Colegiului Medicilor din Romania, asa cum este ea, vine din recunoasterea sociala a valorii profesiei noastre, din valoarea individuala a membrilor colegiului, din activitatea organelor alese si din prestatia publica a presedintelui si biroului executiv in judet sau pe tara.

Elementul fundamental al pozitiei favorabile a Colegiului Medicilor din Romania, a recunoasterii sale este peren: respectul public pentru profesia de medic si onorabilitatea profesiei. Indiferent de evolutiile interne sau externe, acestea trebuie sa fie in continuare in gestiunea exclusiva a Colegiului Medicilor din Romania.

Procesul electoral din acest an a coincis cu miscarea de strada si virtuala de dupa accidentul tragic din Bucuresti. Era absolut necesar si firesc ca vocea publica care a contestat tot ce a crezut ca este in neregula in societate sa se ridice cu critica si la adresa Colegiului Medicilor din Romania.

Contestatarii nostri, cu mici exceptii, nu au depasit limitele admisibile in disputa si nu s-au pretat la atacuri la persoana. Considerand utila o dezbatere publica, nu am reactionat vehement la nici un atac. Evident ca ne-am pozitionat in apararea colegilor nostri care au fost blamati pe nedrept.

Acest episod electoral ratat ne creeaza oportunitatea de a multumi public tuturor celor care nu ne-au permis sa comitem o neconformitate, totodata, creeaza tuturor membrilor Colegiului Medicilor din Romania posibilitatea de a participa la viitoarele alegeri.

Indemnam pe toti colegii nostri, indiferent de forma in care sunt organizati, sa se mobilizeze si sa vina la alegeri pentru ca toti suntem membri ai Colegiului Medicilor din Romania. De asemenea,  ii chemam sa vina cu propuneri de actiuni si sa participe la punerea lor in practica.

Dr. Gheorghe Borcean

Presedinte CMR

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab