Al doilea vaccin rusesc anti-Covid a dat rezultate concludente, potrivit cercetatorilor

02/10/2020

Al doilea vaccin rusesc anti-Covid a dat rezultate concludente, potrivit cercetatorilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/al-doilea-vaccin-rusesc-anti-covid-a-dat-rezultate-concludente-potrivit-cercetatorilor/

Primele faze ale studiilor clinice de testare a celui de-al doilea vaccin rusesc dezvoltat impotriva noului coronavirus s-au dovedit a fi concludente, a transmis centrul de cercetare care l-a creat, potrivit AFP.

Continut educational:

“Primele doua faze ale studiilor clinice au demonstrat eficienta si siguranta vaccinului”, a transmis pentru agentia Interfax serviciul de presa de la Centrul de Cercetari pentru Virologie si Biotehnologie de Stat, cunoscut si sub numele de Institutul Vector, situat in Siberia, care dezvolta acest al doilea vaccin, denumit EpiVacCorona, relateaza si Agerpres.

Aceasta este al doilea vaccin anti-Covid dezvoltat in Rusia. Oficialii rusi au anunta la inceputul lunii august ca au dezvoltat si inregistrat “primul vaccin din lume conceput impotriva maladiei COVID-19“, creat de Institutul Gamaleya din Moscova, in colaborare cu Ministerul rus al Apararii. Primul vaccin se numeste Sputnik V.

Despre al doilea vaccin, Institutul Vector precizeaza ca studiile clinice vor putea sa inceapa pe un grup de 5.000 de voluntari in Siberia, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin rusesc covid, al doilea vaccin anti covid rusia

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala