Studiu: Sputnik-V, vaccinul rusesc anti-Covid, a declansat o reactie imunitara

07/09/2020

Studiu: Sputnik-V, vaccinul rusesc anti-Covid, a declansat o reactie imunitara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-sputnik-v-vaccinul-rusesc-anti-covid-a-declansat-o-reactie-imunitara/

Un studiu preliminar aparut in revista medicala The Lancet arata ca vaccinul rusesc anti-Covid, “Sputnik-V”, a declansat o reactie imunitara in randul voluntarilor care au participat la studii clinice in faze incipiente, informeaza AFP si Reuters.

Aceste rezultate nu dovedesc deocamdata ca vaccinul rusesc asigura o protectie eficienta impotriva infectarii cu noul coronavirus, aspect ce va trebui sa fie demonstrat prin studii mai ample, au subliniat expertii in medicina, potrivit Agerpres.

In cursul lunii august, autoritatile de la Moscova au anuntat intrarea vaccinului in faza 3 a studiilor clinice si intentia de omologare din luna septembrie.”.

Mai multi cercetatori din toata lumea si-au exprimat dubii legate de eficienta si siguranta acestui vaccin, in special din cauza absentei datelor publice referitoare la testele realizate.

Continut educational:

Insa, dupa ce rezultatele primelor teste au fost publicate la finalul saptamanii trecute, pentru prima data intr-o revista stiintifica prestigioasa, si dupa ce studiul de faza 3 a debutat saptamana trecuta in Rusia pe un esantion de 40.000 de persoane, un oficial de rang inalt din administratia rusa a spus ca tara lui a reusit sa demonteze astfel criticile venite din strainatate.

Vaccinul Sputnik-V se bazeaza pe doi compusi diferiti, administrati prin doua injectii succesive, la un interval de trei saptamani.

Potrivit The Lancet, autorii testelor au ajuns la concluzia ca fiecare dintre cele doua componente ale vaccinului nu a cauzat “efecte indezirabile grave” si ca administrarea succesiva a celor doi compusi “determina sinteza de anticorpi” pentru 100% dintre participanti.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin rusesc anti-covid, sputnik-v

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

DSP Iasi face apel la voluntari si ONG-uri pentru transportul personalului la recoltarea probelor COVID-19

CMR ofera consiliere celor care beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 56/2020

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni