Ajutor suplimentar de deces pentru personalul medical care a participat la actiuni anti-Covid

30/08/2022
Ajutor suplimentar de deces pentru personalul medical care a participat la actiuni anti-Covid

Ajutor suplimentar de deces pentru personalul medical care a participat la actiuni anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ajutor-suplimentar-de-deces-pentru-personalul-medical-care-a-participat-la-actiuni-anti-covid/

Ministerul Sanatatii a postat in Transparenta Decizionala un Ordin privind modalitatea de acordare a drepturilor pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva Covis-19, incadrat in institutiile din subordinea ministerului.

Astfel, in urma decesului unei persoane din cadrul personalului medical care a participat la actiuni medicale impotriva COVID-19 prevazut la art.2 alin (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, incadrat in institutiile din subordinea Ministerului Sanatatii, beneficiaza de ajutor suplimentar de deces o singura persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz, sotul supravietuitor, copilul, parintele sau orice alta persoana care prezinta unitatii angajatoare documentele justificative, prevazute la art.3 alin.(3) din Legea nr. 56/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit ordinului, ajutorul suplimentar de deces se suporta din bugetul Ministerului Sanatatii, cu incadrarea in creditele de angajament si creditele bugetare aprobate in buget.

Unitatea angajatoare acorda ajutorul suplimentar de deces care este egal cu de doua ori cȃstigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului in care a survenit decesul.

De asemenea, potrivit initiativei legislative, conducerea institutiei angajatoare completeaza situatia centralizatoare, prevazuta in anexa 1 la prezentul ordin, anexȃnd documentele prevazute la art.3 alin. (3) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si declaratia pe propria raspundere, prevazuta in anexa 2 la prezentul ordin.

Anexele 1 si 2, fac parte integranta din prezentul ordin. Ordinul, in forma initiata, poate fi vazut AICI.

Etichete: ajutor de deces, ajutor de deces personal medical, personal medical covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: