Agentia Nationala a Medicamentului a publicat lista studiilor clinice autorizate in acest an

22/08/2022
Agentia Nationala a Medicamentului a publicat lista studiilor clinice autorizate in acest an

Agentia Nationala a Medicamentului a publicat lista studiilor clinice autorizate in acest an

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-nationala-a-medicamentului-a-publicat-lista-studiilor-clinice-autorizate-in-acest-an/

Pentru a veni in sprijinul pacientilor si al profesionistilor din domeniul sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) a publicat pe site-ul institutiei lista studiilor clinice autorizate in acest an, pana la acest moment, in Romania si aflate in curs de desfasurare.

Astfel, prin consultarea acestei Liste, pacientii, in functie de afectiunea pe care o au, pot identifica centrele medicale autorizate in Romania sa desfasoare studii clinice pentru diverse patologii.

“Decizia de includere a unui pacient intr-un studiu clinic apartine medicului investigator, pe baza unor criterii riguros stabilite. Medicul investigator va indruma si orienta pacientul in tot acest demers, incepand cu informarea corecta si completa a acestuia precum si semnarea consimtamantului informat privind studiul clinic.”, transmite ANMDMR.

La recomandarea Comisiei Europeane a fost creat Registrul public European care include studiile clinice cu beneficiu terapeutic aprobate la nivelul Uniunii Europene. Astfel, prin accesarea link-ului https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/search, existent la finalul Listei postate pe site-ul ANMDMR si introducerea in motorul de cautare a numarului EudraCT aferent studiului de interes, pot fi gasite informatii precum: numele complet al studiului, informatii despre sponsor, afectiunea medicala sau informatii legate de criteriile de includere si excludere in studiu.

Lista studiilor clinice autorizate in Romania, in anul 2022, pana la data de 18 august, poate fi consultata AICI.

Etichete: studii clinice, studii clinice autorizare in romania, ANMDMR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: