Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson

11/03/2021
Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson

Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-europeana-a-medicamentului-a-autorizat-vaccinul-anti-covid-produs-de-johnson-johnson/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a dat avizul privind autorizarea utilizarii in Uniunea Europeana a vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania Johnson & Johnson, relateaza dpa si Reuters.

Produsul necesita administrarea unei singure doze si se bazeaza pe proteine care dau imunitate, prin intermediul unui virus de raceala obisnuita, atenuat, scrie si Agerpres.

Compania a efectuat studii clinice internationale pe 44.000 de pacienti, iar eficienta constatata este de 67%, la doua saptamani dupa injectare. Rezultatele studiilor diferitelor companii producatoare de vaccinuri nu pot fi comparate direct, deoarece obiectivele studiilor sunt diferite, iar in timpul testarii vaccinului J & J circulau deja versiuni noi ale coronavirusului, mai contagioase, mai relateaza sursele citate.

Vaccinul Johnson & Johnson este al patrulea aprobat de EMA in UE pentru prevenirea Covid-19. Serul este recomandat persoanelor cu varste peste 18 ani.

Statele Unite, Canada si Bahrein au aprobat deja acest vaccin, iar in Africa de Sud se desfasoara o examinare in regim accelerat.

Compania Johnson & Johnson a incheiat deja contracte pentru furnizarea catre UE a cel putin 200 de milioane de doze de vaccin anul acesta. Livrarile ar trebui sa inceapa din luna aprilie.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin Johnson & Johnson, vaccin impotriva coronavirus Johnson & Johnson

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: