Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

17/07/2012

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/admiterea-la-universitatea-de-medicina-si-farmacie-carol-davila/

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti organizeaza in data de 25.07.2012 examenul de admitere in ciclul de studii universitare de licenta pentru anul 2012 – 2013. Examenul se adreseaza tuturor candidatilor care vor sa devina studenti la una dintre cele patru facultati ale universitatii: Facultatea de Medicina, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Moase si Asistenţa Medicala.

 „Am avut o intalnire cu Consiliul de Administratie in care am reanalizat fiecare moment al examenului de admitere la U.M.F. Carol Davila pana la admitere si zilele admiterii. Cred ca avem destule posibilitati intrinseci si profesionale si experienta in acelasi timp, incat sa acoperim exigentele unui astfel de concurs, in asa fel incat totul sa aiba o desfasurare coerenta, lineara, buna, cu subiecte care vor fi facute de comisii specializate in generarea subiectelor pentru specialitatile si specializarile care se pretind la admitere la Facultatea de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, in asa fel incat sa avem toate locurile ocupate la buget si sa avem si pretendenti pentru taxa care sa fi avut medii bune la examenul de admitere”, a declarat rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

Pentru inscriere, candidatii trebuie sa-si intocmeasca un dosar, ce trebuie sa contina o cerere de inscriere completata de secretari si semnata de candidat, diploma de bacalaureat, copie dupa cartea de identitate, copie legalizata a certificatului de nastere, copie legalizata dupa certificatul de casatorie, daca este cazul, adeverinta medicala in original sau copie legalizata, care sa ateste ca persoana este apta pentru invaţamant, 4 fotografii color tip buletin si chitanta doveditoare a platii taxei de inscriere in valoare de 200 de Ron. De asemenea, sunt necesare adeverinţa din care sa rezulte calitatea de student, pentru studenţii care urmeaza o a doua specializare, diploma de licenţa sau diploma echivalenta cu aceasta, pentru absolvenţii instituţiilor de invaţamant superior care doresc sa urmeze o a doua specializare si diploma echivalenta cu cea de bacalaureat, in cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat in afara Romaniei.

Inscrierea candidaţilor se va face la secretariatele facultaţilor, respectiv, pentru Facultatea de Medicina – bd. Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, pentru Facultatea de Medicina Dentara – Calea Plevnei, nr. 19, sector 5, pentru Facultatea de Farmacie – Str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 si pentru Facultatea de Moase si Asistenţa Medicala Generala – bd. Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.

Listele nominale ale candidaţilor vor fi afisate in ordine alfabetica, iar salile in care se desfasoara examenul si repartiţia candidaţilor pe sali vor fi afisate la avizierele Facultaţii de Medicina (pentru specializarile Medicina si F.M.A.M.), respectiv ale Facultaţii de Medicina Dentara si Facultaţii de Farmacie. Candidatii vor intra in sala la ora 8.00, urmand ca la ora 9.00 sa inceapa examenul de admitere la U.M.F. “Carol Davila”.

Ca o noutate in derularea examenului de admitere, corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenţa candidaţilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura. Fiecare raspuns corect la intrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obţinut este transformat in nota. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Numarul de locuri finanţate de la buget pentru candidaţii care vor susţine examenul de admitere la una dintre cele patru facultaţi din cadrul U.M.F. “Carol Davila” din Bucuresti este de 800 de locuri.

Astfel , pentru Facultatea de Medicina, candidatii vor concura pentru cele 430 de locuri finantate de la buget, in conditiile in care, anul trecut, au fost 385 de locuri pentru care s-au inscris aproximativ 1.700 de candidati. Pentru Facultatea de Medicina Dentara, s-au alocat 130 de locuri, comparativ cu anul trecut, cand 565 de candidaţi au concurat pentru cele 140 de locuri. In ceea ce priveste Facultatea de Farmacie, concurenta de anul trecut a fost ceva mai mica, de 3 candidati pe loc, in conditiile in care au existat 145 de locuri si 430 de candidati. Anul acesta, au fost alocate 125 de locuri finantate de la buget pentru Facultatea de Farmacie. Pentru Facultatea de Moase au fost alocate 75 de locuri.

U.M.F. “Carol Davila” acorda in plus 4 locuri finantate de la buget pentru candidatii rromi si 2 locuri pentru etnici romani din Republica Moldova. Taxa de studii pentru locurile nebugetate, pentru anul universitar 2012 – 2013 este de 6000 lei / an de studiu.

“Imi doresc ca media la admitere la U.M.F. “Carol Davila” sa fie mai mare de la un an la altul, iar cei care nu reusesc sa intre pe locurile bugetate si vin pe locuri cu plata, sa intre nu cu 50 de puncte, adica cu o medie de 5, ci cu medii mai mari pentru ca, in opinia mea, la sfarsit de facultate, nu poti sa ai un absolvent de media 5. Daca il ai de media 5, inseamna ca el va fi un medic de media 5 si ma intreb care pacient, care om bolnav, se va duce cu detasare sa fie examinat, diagnosticat si tratat, de un medic care a terminat facultatea cu media 5”, a conchis acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul U.M.F. Carol Davila din Bucuresti.

In ceea ce priveste organizarea unei a doua sesiuni a examenului de admitere la U.M.F. “Carol Davila”, rectorul univesitatii a afirmat ca acest lucru este putin probabil, fiind convins ca se vor ocupa toate locurile finantate de la buget. “Daca vom avea doritori pentru locurile cu taxa, avem o multime de cereri din strainatate si, cu siguranta, multi dintre candidatii la medicina, care nu vor intra pe locurile bugetate, vor prefera sa studieze la Carol Davila, astfel incat este putin probabil sa avem a doua sesiune in toamna”, a susţinut acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

Pentru mai multe informatii privind metodologia de desfasurare a examenului de admitere, va rugam accesati site-ul oficial al U.M.F. “Carol Davila” din Bucuresti, sectiunea Admitere 2012.

 

Comunicat de presa:

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Autor: UMF Carol Davila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial