Adictologia in Romania, incotro? – 24 – 26 octombrie 2013

23/10/2013

Adictologia in Romania, incotro? – 24 – 26 octombrie 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adictologia-in-romania-incotro-24-26-octombrie-2013/

poza migrenaIn perioada 24 – 26 octombrie 2013 are loc Conferinta interdisciplinara “Adictologia in Romania, incotro?”, la Oradea, si la care vor participa aproximativ 30 de specialisti. Manifestarile stiintifice din cadrul conferintei se adreseaza atat medicilor si asistentilor medicali si sociali, cat si farmacistilor, psihologilor, sociologilor, profesorilor si educatorilor.

Tipurile de dependente abordate in Conferinta de Adictologie

Conferinta “Adictologia in Romania, incotro?” are in vedere nu doar dependenta de alcool si tutun, ci si dependenta de etnobotanice, de jocuri pe calculator si chiar de cumparaturi.

“Cresterea de dependenti este exponentiala, de la zi la zi. Trecand peste dependenta de alcool si tutun, azi vorbim si de flagelul etnobotanicelor, pe care nimeni nu stie cum sa-l antagonizeze, deocamdata, mai vorbim si de jocul patologic, in tot mai multe sali de jocuri, casino-uri, vorbim de shoppingul compulsiv, de dependenta de calculator si multe altele”, a precizat dr. Adrian Bumbu.

Lipsa specialistilor in adictologie in Romania

Specialistii implicati in conferinta de adictologie subliniaza lipsa competentei profesionale pentru adictologie si a institutiilor profilate pentru asistenta completa.

“Dorim sa atragem atentia populatiei ca problema dependentei, in general, a devenit un fenomen social, care, daca nu este corect tratat aduce multe probleme in integrarea tineretului in societatea activa”, a precizat dr. Adalbert Foldes.

Conferinta “Adictologia in Romania, incotro?” este organizata de Fundatia pentru Sanatate Bihor, Centrul de Cercetare in Medicina de Inalta Performanta din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea si Directia Generala pentru Protectia Copilului Bihor.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: