Activitate sistata temporar in 117 centre de vaccinare | Program redus pentru 371 de centre

06/07/2021
Activitate sistata temporar in 117 centre de vaccinare | Program redus pentru 371 de centre

Activitate sistata temporar in 117 centre de vaccinare | Program redus pentru 371 de centre

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitate-sistata-temporar-in-117-centre-de-vaccinare-program-redus-pentru-371-de-centre/

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, transmite ca 117 centre de vaccinare fixe si-au sistat temporar activitatea, iar in cazul a 371 de centre programul de lucru a fost redus.

“In saptamana precedenta am reevaluat eficienta centrelor de vaccinare fixe. Circa 80% din centrele de vaccinare fixe vaccineaza mai putin de 25% din capacitatea de vaccinare alocata fiecarui flux in parte. Motiv pentru care, la acest moment, 117 centre de vaccinare fixe si-au sistat temporar activitatea. Avem 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru si de asemenea a fost redus numarul de fluxuri in centrele de vaccinare care au ramas active. In perioada urmatoare vor fi de asemenea continuate aceste masuri de eficientizare, de a mentine un echilibru corect intre costuri”, a declarat Gheorghita, citat de Agerpres.

El a subliniat ca eficientizarea costurilor nu vizeaza personalul, care isi va continua activitatea in centrele din mediul rural, ci costuri legate de chirii, servicii de curatenie sau dezinfectie. El a mai aratat ca o astfel de masura va permite accelerarea campaniei de vaccinare in rural.

“In perioada urmatoare probabil ca vom avea mult mai multe centre care vor avea activitatea sistata temporar, incat sa existe o uniformizare a acoperirii geografice la nivelul fiecarui judet, pentru a asigura un acces cat mai bun al persoanelor la vaccinare”, a mai spus presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Pe de alta parte, el a aratat ca este posibila o revenire foarte rapida la structura initiala a centrelor de vaccinare fixe, in momentul in care cererea va creste.

“Noi anticipam ca in urmatoarea perioada vom avea o adresabilitate in crestere in ceea ce priveste vaccinarea Covid-19, ca urmarea a potentialului variantei Delta de a deveni dominanta in randul populatiei, la nivel global. De asemenea, asa cum sunt datele estimate si preconizate la acest moment, foarte probabil ca si in tara noastra vom avea o crestere a numarului de cazuri cauzate de tulpina Delta”, a mai adaugat medicul militar conrorm sursei citate.

Etichete: centre de vaccinare, vaccinarea anti-covid, valeriu gheorgita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: