Activitate gripala cu un trend usor descrescator

20/02/2020
Activitate gripala cu un trend usor descrescator

Activitate gripala cu un trend usor descrescator

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitate-gripala-cu-un-trend-usor-descrescator/

Activitatea gripala a avut un trend usor descrescator, mentinandu-se insa in continuare la o intensitate inalta si cu o extindere nationala, in saptamana 10 – 16 februarie, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Potrivit sursei citate, au fost raportate la nivel national 6.601 cazuri de gripa clinica raspandite pe intreg teritoriul tarii, in scadere fata de cele raportate in saptamana precedenta (7.577), dar de peste 4 ori mai multe comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent (1.534 cazuri), relateaza Agerpres.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, infectii acute ale cailor respiratorii superioare si pneumonii) a fost de 159.011, cu 62,4% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (97.930).

Continut educational:

De la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1.199 cazuri de gripa: 283 cazuri gripa cu virus AH3, 217 cazuri gripa cu virus AH1, 187 cazuri gripa A nesubtipat, 508 cazuri gripa cu virus B, patru cazuri de coinfectii cu gripa cu virus AH3 + virus B.

INSP mai transmite ca pana la data de 16 februarie au fost vaccinate antigripal 1.508.349 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Etichete: gripa, activitate gripala, decese gripa, diagnostic gripa, vaccinare antigripala, insp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: