Activitate gripala cu un trend usor descrescator

20/02/2020

Activitate gripala cu un trend usor descrescator

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitate-gripala-cu-un-trend-usor-descrescator/

Activitatea gripala a avut un trend usor descrescator, mentinandu-se insa in continuare la o intensitate inalta si cu o extindere nationala, in saptamana 10 – 16 februarie, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Potrivit sursei citate, au fost raportate la nivel national 6.601 cazuri de gripa clinica raspandite pe intreg teritoriul tarii, in scadere fata de cele raportate in saptamana precedenta (7.577), dar de peste 4 ori mai multe comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent (1.534 cazuri), relateaza Agerpres.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, infectii acute ale cailor respiratorii superioare si pneumonii) a fost de 159.011, cu 62,4% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (97.930).

Continut educational:

De la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1.199 cazuri de gripa: 283 cazuri gripa cu virus AH3, 217 cazuri gripa cu virus AH1, 187 cazuri gripa A nesubtipat, 508 cazuri gripa cu virus B, patru cazuri de coinfectii cu gripa cu virus AH3 + virus B.

INSP mai transmite ca pana la data de 16 februarie au fost vaccinate antigripal 1.508.349 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Etichete: gripa, activitate gripala, decese gripa, diagnostic gripa, vaccinare antigripala, insp

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)