Actiune in instanta privind anularea certificatului digital Covid in UE

10/09/2021

Actiune in instanta privind anularea certificatului digital Covid in UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/actiuni-in-instanta-privind-anularea-certificatului-digital-covid-al-ue/

Un grup de reclamanti au initiat o actiune la Tribunalul Uniunii Europene pentru a obtine anularea reglementarii prin care este instaurat “permisul” sanitar european, relateaza AFP.

Paratii, in acest caz, sunt Consiliul si Parlamentul European, care au aprobat reglementarea prin care a fost lansat certificatul digital Covid al UE, intrat in vigoare la 1 iulie a.c, scrie si Agrepres.

Aceste certificate, create pentru a facilita deplasarile in UE in pofida pandemiei, atesta ca o persoana a fost vaccinata impotriva Covid-19, ca a facut un test care a avut rezultat negativ sau ca s-a imunizat ca urmare a infectarii si ar trebui sa permita evitarea carantinei in tarile de destinatie.

Potivit surselor citate, reclamantii cer anularea in totalitate a acestei reglementari sau cel putin a partii privind testarea si vaccinarea si solicita suspendarea imediata a dispozitiilor contestate in asteptarea deciziei de fond.

Etichete: certificatului digital covid, solicitare de anulare a certificatului digital covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: