Acord semnat pentru sprijinirea pachetului de servicii medicale de baza

08/10/2013

Acord semnat pentru sprijinirea pachetului de servicii medicale de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acord-semnat-pentru-sprijinirea-pachetului-de-servicii-medicale-de-baza/

poza ministerul sanatatiiIntroducerea pachetului de servicii medicale de baza este sustinuta printr-un acord semnat intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Asociatiilor de pacienti. Sustinatorii pachetului de baza considera ca actiunea lor vine in sprijinul drepturilor pacientului roman.

Decizii strategice pentru functionarea sistemului sanitar

Pachetul de servicii medicale de baza contribuie, in opinia repozentantilor asociatiei pacientilor si ai ministerului Sanatatii, la functionarea corecta a sistemului sanitar.

In acelasi timp, pachetul de baza ar facilita accesul la servicii medicale de calitate.

“In consens cu nevoia reala de reforma in sistemul sanitar si in acord cu parteneriatul incheiat, sustinem necesitatea introducerii pachetului de servicii medicale de baza, menit sa consfinteasca drepturile pacientului roman”, se precizeaza intr-o declaratie a celor doua parti semnatare pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Consultari continue pentru imbunatatirea pachetului de baza

Reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai Asociatiilor de Pacienti au declarat odata cu semnarea acordului prin care sustin pachetul de servicii medicale de baza ca vor contribui la definitivarea si introducerea pachetului.

“In consens cu ideea ca pacientul se afla in centrul sistemului, iar adoptarea unor decizii strategice privind organizarea si functionarea sistemului sanitar poate reduce risipa banilor publici si imbunatati accesul la servicii medicale de calitate al cetatenilor, ne angajam la definitivarea acestui proiect de act normativ, prin consultari continue, idei si propuneri de imbunatatire”, s-a specificat in declaratie.

Acordul a fost semnat intre reprezentantii ministerului Sanatatii, ministrul Eugen Nicolaescu,  si cei ai Federatiei Asociatiei Diabeticilor din Romania, ai Asociatiei Transplantilor, Asociatiei Persoanelor cu Talasemie Majora, ai Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, ai SANO-HEP si UNOPA.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza