Achizitiile de echipamente medicale, decontate din fonduri europene

07/04/2020

Achizitiile de echipamente medicale, decontate din fonduri europene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/achizitiile-de-echipamente-medicale-decontate-din-fonduri-europene/

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a precizat ca achizitiile de echipamente medicale vor putea fi decontate integral din fonduri europene de catre unitatile sanitare, fara sa fie necesara si o cofinantare.

Continut educational:

“E vorba de echipamentele medicale si cele de protectie medicala, unde, dupa discutia cu ministrul Sanatatii, am adaugat si spitalele modulare si containerele de logistica medicala. Chiar fac un apel pe aceasta cale la toti cei care sunt implicati in procesul de achizitie a echipamentelor medicale: (…) echipamentele medicale se pot achizitiona de catre unitatile sanitare, urmand ca mai apoi procesul de decontare din fonduri sa se deruleze ulterior si subliniez acest lucru, pentru ca toti cei care sunt implicati in aceasta perioada in tratamentul bolnavilor sa nu aiba retineri din acest punct de vedere, fiindca noi vom asigura la timp procesul de decontare a acestor cheltuieli”, a declarat Marcel Bolos, citat de Agerpres

Potrivit sursei citate, ideea a fost intarita de prim-ministrul Ludovic Orban, care a declarat ca, ‘practic, orice entitate care achizitioneaza echipamente, dispozitive poate sa solicite decontarea fondurilor’.

Bolos a mai subliniat ca pentru echipamentele medicale nu va fi necesara cofinantarea, acestea fiind achizitionate integral din fonduri europene. Premierul a aratat ca vor fi decontate inclusiv achizitiile pentru stocuri strategice realizate prin ONAC.

Etichete: echipamente medicale, materiale de protectie sanitara, echipamente de protectie cadre medicale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie