Achizitiile de echipamente medicale, decontate din fonduri europene

07/04/2020

Achizitiile de echipamente medicale, decontate din fonduri europene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/achizitiile-de-echipamente-medicale-decontate-din-fonduri-europene/

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a precizat ca achizitiile de echipamente medicale vor putea fi decontate integral din fonduri europene de catre unitatile sanitare, fara sa fie necesara si o cofinantare.

“E vorba de echipamentele medicale si cele de protectie medicala, unde, dupa discutia cu ministrul Sanatatii, am adaugat si spitalele modulare si containerele de logistica medicala. Chiar fac un apel pe aceasta cale la toti cei care sunt implicati in procesul de achizitie a echipamentelor medicale: (…) echipamentele medicale se pot achizitiona de catre unitatile sanitare, urmand ca mai apoi procesul de decontare din fonduri sa se deruleze ulterior si subliniez acest lucru, pentru ca toti cei care sunt implicati in aceasta perioada in tratamentul bolnavilor sa nu aiba retineri din acest punct de vedere, fiindca noi vom asigura la timp procesul de decontare a acestor cheltuieli”, a declarat Marcel Bolos, citat de Agerpres

Potrivit sursei citate, ideea a fost intarita de prim-ministrul Ludovic Orban, care a declarat ca, ‘practic, orice entitate care achizitioneaza echipamente, dispozitive poate sa solicite decontarea fondurilor’.

Bolos a mai subliniat ca pentru echipamentele medicale nu va fi necesara cofinantarea, acestea fiind achizitionate integral din fonduri europene. Premierul a aratat ca vor fi decontate inclusiv achizitiile pentru stocuri strategice realizate prin ONAC.

Etichete: echipamente medicale, materiale de protectie sanitara, echipamente de protectie cadre medicale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin

Compania Gilead Sciences anunta numirea directorului general pentru Romania

Octavian Jurma: In Romania, minorii sunt mai vulnerabili la COVID-19 decat media europeana

Arafat, despre certificatul verde Covid: Aceasta hotarare n-a impus restrictii

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid