Primavara si toamna recidiveaza afectiunile inflamatorii

07/03/2013

Primavara si toamna recidiveaza afectiunile inflamatorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aceasta-perioada-este-propice-recidivei-afectiunilor-inflamatorii/

poza persoana bolnavaAfectiunile inflamatorii ale organismului, inclusiv cele oftalmologice, prezinta un grad de recidiva mai mare in aceasta perioada, dupa cum a afirmat prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgente Oftalmologice.

Dintre aceste afectiuni inflamatorii, cele mai frecvente sunt blefaritele scuamoase “o boala cronica, benigna ca evolutie, cu recidiva anuala sau la 2-3 ani, de regula, primavara si toamna.”, a declarant prof. dr. Monica Pop. Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in zona genelor a unor cojite asemanatoare cu matreata.

Boala afecteaza indeosebi persoanele cu un ten seboreic si desi nu este o afectiune ce poate fi vindecata, nu prezinta niciun pericol pentru sanatate. “Blefarita scuamoasa nu influenteaza in niciun fel vederea, dar poate da o senzatie neplacuta de greutate, de disconfort la nivelul pleoapelor. In plus, aspectul este foarte inestetic, mai ales ca aceste cojite se refac de la o zi la alta, mai ales in perioadele acute”, a mai specificat medicul.

In randul afectiunilor inflamatorii care recidiveaza mai ales primavera si toamna se regasesc si afectiunile herpetice, herpesul cornean si keratitele virale. Conform prof. dr. Pop, keratita herpetica superficiala este o forma comuna a keratitei herpetice, iar manifestarile acesteia sunt destul de accentuate si specifice acestei boli a ochilor. Keratita herpetica se manifesta initial prin senzatie de durere, lacrimare si sensibilitate crescuta la lumina, precum si prin tendinta de a clipi spastic. In faze ulterioare, ochiul este rosu, iar capacitatea vizuala scade semnificativ. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU