A treia transa de vaccin anti-Covid a sosit in Romania | Dozele sunt distribuite in tara

06/01/2021
A treia transa de vaccin anti-Covid a sosit in Romania | Dozele sunt distribuite in tara

A treia transa de vaccin anti-Covid a sosit in Romania | Dozele sunt distribuite in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-treia-transa-de-vaccin-anti-covid-a-sosit-in-romania-dozele-sunt-distribuite-in-tara/

Miercuri, 6 ianuarie, a sosit in Romania a treia transa de vaccin de la Pfizer BioNTech, constand in 150.150 doze, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Potrivit Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, transportul este asigurat de firma producatoare, inclusiv in momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite 150.150 doze, dupa cum urmeaza:

• Centrul Regional de Distributie Bucuresti: 39.975 doze;
• Centrul Regional de Distributie Brasov: 26.325 doze;
• Centrul Regional de Distributie Cluj: 20.475 doze;
• Centrul Regional de Distributie Constanta: 20.475 doze;

Din cea de-a doua transa de vaccinuri, sosita in Romania la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care, numai astazi, 6 ianuarie, 13.925 doze, catre directiile de sanatate publica judetene si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, dupa cum urmeaza: DSPM Bucuresti, DSP Alba, DSP Arad, DSP Arges, DSP Botosani, DSP Bihor, DSP Caras-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galati; DSP Ilfov; DSP Salaj; DSP Suceava, DSP Timis, DSP Valcea.

“In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in cea de-a doua transa, cat si in cea de-a treia transa, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si Centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.”, transmite Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, in acest moment, procesul de vaccinare se realizeaza conform Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19 pentru personalul prevazut in Etapa I de vaccinare din domeniile sanatatii si social – sistem public si privat.

Etichete: doze vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid, transport vaccin anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: