A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

27/05/2020

A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-extinsa-lista-beneficiarilor-stimulentului-de-risc-personalul-din-cabinetele-medicilor-de-familie-inclus/

Camera Deputatilor a modificat, miercuri, Ordonanta de urgenta a Guvernului 43/2020, stabilind extinderea categoriilor de persoane care vor beneficia de acordarea stimulentului de risc de infectare cu COVID, de 2.500 de lei brut pe luna, cu personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, din cabinetele medicilor de familie si laboratoarele de analize.

Deputatii au decis ca stimulentul de risc in cuantum de 2.500 de lei brut, pe luna, sa fie acordat si pentru personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct in sprijinirea si/ sau ingrijirea persoanelor in varsta, a copiilor, a persoanelor cu dizabilitati si a altor grupuri vulnerabile, pe perioada starii de urgenta, potrivit Agerpres.

Pentru furnizorii de servicii sociale privati, decontarea stimulentului de risc se face la cerere, prin agentiile teritoriale ale Agentiei Nationale de Plati si Inspectie Sociala.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

Totodata, deputatii au introdus un amendament ca de acest stimulent de risc in cuantum de 2.500 de lei brut pe luna sa beneficieze si personalul medical, medico-sanitar si auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistica medicala, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflati in contract cu Casele de asigurari de sanatate, care au activat in timpul starii de urgenta si care au avut in evidenta sau sub tratament pacienti suspecti sau confirmati cu COVID-19, ori daca personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 in urma activitatii desfasurate, medicii si asistentii medicali din unitatile scolare care si-au desfasurat activitatea prin furnizarea unor servicii de ingrijire, de aprovizionare, de ingrijire medicala si monitorizare a persoanelor aflate in carantina.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Etichete: stimulent de risc, beneficiari stimulent risc de infectare, bonus cadre medicale, cadre medicale coronavirus, bonus personal medical cabintele medici de familie

Autor: Adriana Pavel

20 Comentarii

 1. Valerica says:

  Lucrez la o farmacie comunitara, as vrea sa stiu ce documentatie trebuie sa depun si unde pentru a beneficia de stimulent, in perioada de alerta/urgents

 2. Sabau Luminita says:

  Buna ziua, sunt registrator medical la un Laborator de analize medicale si pe toata perioada starii de alerta s-a lucrat cu pacientii si am fost expusi la infectare cu Covid ca si oricare personal medical. Va rog sa-mi spuneti daca beneficiem de stimulent de risc cf. OUG 43 sau de cei 30% cf. legii 56. Va multumesc.

 3. BICAN FLORENTINA says:

  Buna ziua .Personalul SERVICIILOR VOLUNTARE PENTRU SITUATII DE URGENTA intra in aceasta categorie de primire a stimulentului si care este termenul limita de depunere a dosarului?

 4. trandafir nicoleta says:

  ca asitent personal al unei persoane cu handicap grav beneficiez de stimulentul de risc. multumesc.

 5. NAGY HAJNALKA says:

  Buna ziua! sunt registrator medical pe sectia Neurologie ,lucrez pe mijlocul coridorului pentru ca nu am birou,am avut bolnavi cu COVID19 , toti colegii de pe secytie au primit bani de stimulent numai eu nu .In toata perioada am fost pe sectie in 8 ore.Astept si eu un raspuns din partea cuiva.nu am nici spor de pe sectie ,nu am nimic am lucrat 31 de ani degeaba Nagy Hajnalka reg.medical sectia Neurologie Sft Gheorghe jud.Covasna

 6. Nagy Tünde says:

  Bună ziua! Angajată ca asistent personal pt copilul meu cu handicap grav locomotor si pe perioada de urgentă l-am îngrijit stând în casă,beneficiez si eu de acest stimulent? Multumesc anticipat!

 7. Chis says:

  Buna ziua. As vrea sa știu dacă stimulentul de risc se acorda și pe luna Martie și dacă Secțiile tampon beneficiază de acest spor doar dacă au avut confirmați pozitiv .

 8. Lupu luminita says:

  Buna ziua. Sunt as social la o primarie. Beneficiez de stimulent?

 9. Yon y says:

  Pentru Laboratorul de Anatomie Patologica in care s-au orientat piese operatorii de la pacienti covid 19 se acorda stimulentul de risc ??????

 10. BOBORA SABINA says:

  SUNT REGISTRATOR MEDICAL IN UPU SI NU AM INTRAT PE NICI O LISTA DE STIMULENT DE RISC . LUCRAM IN TURE DE 12 ORE ZI SI NOAPTE ALATURI DE ASISTENTE , INFIRMIERE SI BRANCARDIERI. NOI REGISTRATORII AM FOST EXCLUSI . CE PUTEM FACE

 11. dogaru oana says:

  Buna ziua stie cineva daca la medicii de familie si asistente se mai acorda acel stimulent de risc ? Astazi cineva ma intrebat daca am facut dosarul pentru a cere acest stimulent . Stie cineva ce acte trebuiesc , ce dosar si unde trebuie depus, binenteles daca ne acorda si noua acest stimulent ( medici si asistenti de familie ). Multumesc frumos pentru toate raspunsurile🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

 12. voda irina says:

  Buna ziua! Sunt mf si doresc sa stiu cum se obtie stimulentul de risc pt mine si asistenta cu care lucrez si pe ce perioada.

 13. Mioara says:

  Buna dimineata!Lucrez in laborator analize medicale,pe perioada stării de urgență am recoltat ambulatoriu,am avut multi suspecți,am avut si pozitivi.eu am primit probe aduse de la alt spital care au fost pozitivi,eu nu beneficiez de stimulentul de risc?cine trebuia sa se ocupe de acești asistenți de laborator?unde trebuie sa merg?va multumesc!

 14. y says:

  Felicitari pentru acordarea stimulentului de risc !!!!

 15. Mioara says:

  Buna dimineata!Spitalul la care lucrez nu a fost suport covid, noi ca asistenți de laborator am lucrat teste covid,am avut si suspecți,am avut si pozitivi,noi nu beneficiem de acest stimulent?va multumesc!cum se procedează nu ia toată lumea din laborator?

 16. Geo Geo says:

  Se da stimulentul de risc și la asistenti medicali care lucrează în spital suport covid si tratează indirect pacienți?

 17. y says:

  A fost acordat dupa bunul plac al conducerii unor spitale. Sa fiti iubiti!!! Chiar nu doream asa ceva!!!!

 18. MARINESCU says:

  VA MULTUMESC ANTICIPAT AM SI EU O INTREBARE. PERSOANELE CU DIZABLITATI POT BENEFICIA DE ACEST STIMULENT ? DACA DA UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ.

 19. Saragea Cornelia says:

  Eu lucrez la un cabinet de endocrine in ambulatoriu unui spital militar.Pot beneficia de stimulent?

 20. Lidia says:

  Personalul din cadrul Centrelor de sănătate mintală intra în aceasta categorie?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului