A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

27/05/2020

A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-extinsa-lista-beneficiarilor-stimulentului-de-risc-personalul-din-cabinetele-medicilor-de-familie-inclus/

Camera Deputatilor a modificat, miercuri, Ordonanta de urgenta a Guvernului 43/2020, stabilind extinderea categoriilor de persoane care vor beneficia de acordarea stimulentului de risc de infectare cu COVID, de 2.500 de lei brut pe luna, cu personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, din cabinetele medicilor de familie si laboratoarele de analize.

Deputatii au decis ca stimulentul de risc in cuantum de 2.500 de lei brut, pe luna, sa fie acordat si pentru personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct in sprijinirea si/ sau ingrijirea persoanelor in varsta, a copiilor, a persoanelor cu dizabilitati si a altor grupuri vulnerabile, pe perioada starii de urgenta, potrivit Agerpres.

Pentru furnizorii de servicii sociale privati, decontarea stimulentului de risc se face la cerere, prin agentiile teritoriale ale Agentiei Nationale de Plati si Inspectie Sociala.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

Totodata, deputatii au introdus un amendament ca de acest stimulent de risc in cuantum de 2.500 de lei brut pe luna sa beneficieze si personalul medical, medico-sanitar si auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistica medicala, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflati in contract cu Casele de asigurari de sanatate, care au activat in timpul starii de urgenta si care au avut in evidenta sau sub tratament pacienti suspecti sau confirmati cu COVID-19, ori daca personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 in urma activitatii desfasurate, medicii si asistentii medicali din unitatile scolare care si-au desfasurat activitatea prin furnizarea unor servicii de ingrijire, de aprovizionare, de ingrijire medicala si monitorizare a persoanelor aflate in carantina.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Etichete: stimulent de risc, beneficiari stimulent risc de infectare, bonus cadre medicale, cadre medicale coronavirus, bonus personal medical cabintele medici de familie

Autor: Adriana Pavel

11 Comentarii

 1. BOBORA SABINA says:

  SUNT REGISTRATOR MEDICAL IN UPU SI NU AM INTRAT PE NICI O LISTA DE STIMULENT DE RISC . LUCRAM IN TURE DE 12 ORE ZI SI NOAPTE ALATURI DE ASISTENTE , INFIRMIERE SI BRANCARDIERI. NOI REGISTRATORII AM FOST EXCLUSI . CE PUTEM FACE

 2. dogaru oana says:

  Buna ziua stie cineva daca la medicii de familie si asistente se mai acorda acel stimulent de risc ? Astazi cineva ma intrebat daca am facut dosarul pentru a cere acest stimulent . Stie cineva ce acte trebuiesc , ce dosar si unde trebuie depus, binenteles daca ne acorda si noua acest stimulent ( medici si asistenti de familie ). Multumesc frumos pentru toate raspunsurile🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

 3. voda irina says:

  Buna ziua! Sunt mf si doresc sa stiu cum se obtie stimulentul de risc pt mine si asistenta cu care lucrez si pe ce perioada.

 4. Mioara says:

  Buna dimineata!Lucrez in laborator analize medicale,pe perioada stării de urgență am recoltat ambulatoriu,am avut multi suspecți,am avut si pozitivi.eu am primit probe aduse de la alt spital care au fost pozitivi,eu nu beneficiez de stimulentul de risc?cine trebuia sa se ocupe de acești asistenți de laborator?unde trebuie sa merg?va multumesc!

 5. y says:

  Felicitari pentru acordarea stimulentului de risc !!!!

 6. Mioara says:

  Buna dimineata!Spitalul la care lucrez nu a fost suport covid, noi ca asistenți de laborator am lucrat teste covid,am avut si suspecți,am avut si pozitivi,noi nu beneficiem de acest stimulent?va multumesc!cum se procedează nu ia toată lumea din laborator?

 7. Geo Geo says:

  Se da stimulentul de risc și la asistenti medicali care lucrează în spital suport covid si tratează indirect pacienți?

 8. y says:

  A fost acordat dupa bunul plac al conducerii unor spitale. Sa fiti iubiti!!! Chiar nu doream asa ceva!!!!

 9. MARINESCU says:

  VA MULTUMESC ANTICIPAT AM SI EU O INTREBARE. PERSOANELE CU DIZABLITATI POT BENEFICIA DE ACEST STIMULENT ? DACA DA UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ.

 10. Saragea Cornelia says:

  Eu lucrez la un cabinet de endocrine in ambulatoriu unui spital militar.Pot beneficia de stimulent?

 11. Lidia says:

  Personalul din cadrul Centrelor de sănătate mintală intra în aceasta categorie?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Tulpina de SARS-CoV-2 care circula in prezent este mai infectioasa

Protectia consumatorului: Alerta privind mastile de protectie neconforme

Tataru, despre externarea pacientilor asimptomatici: Evaluarea se face de catre medicul curant care are o asumare

Proiect de lege pentru conditiile de carantina si izolare

Ministrul Sanatatii: Daca se va impune, vom avea o prelungire a starii de alerta