A crescut numarul copiilor cu afectiuni gastrice

05/08/2011

A crescut numarul copiilor cu afectiuni gastrice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-crescut-numarul-copiilor-cu-afectiuni-gastrice/

Numarul copiilor care ajung la spital din cauza afectiunilor gastro-intestinale a crescut cu aproximativ 30% fata de anul trecut, a declarat miercuri prof. univ. dr. Marin Burlea, seful Clinicii de gastroenterologie de la Spitalul de Pediatrie “Sfanta Maria” din Iasi, citat de Agerpres.

El sustine ca majoritatea celor care necesita ingrijiri medicale au infectii respiratorii acute sau gastroenterite. “La noi in spital se lucreaza la foc continuu. Liniile din garda sunt foarte solicitate in permanenta. La fel si serviciul UPU. Acest fapt se datoreaza, in unele cazuri, igienei precare, dar sunt din ce in ce mai multi parinti care constientizeaza ca trebuie sa isi aduca copiii la control, sa le faca analize dupa ce si-au petrecut vacanta la tara”, a afirmat Marin Burlea.

Conform medicului, afluxul de pacienti incepe de vineri de la pranz, atunci cand pentru multi dintre medicii de familie incepe week-end-ul, si continua pana in cursul zilei de luni. “Asta se datoreaza lipsei din teritoriu a centrelor de permanenta. Astfel, toate persoanele care au probleme digestive, oricat de usoare, vin la spitalul de copii. De aceea consider ca ar trebui sa fie gasite alte formule, pentru ca, pe de o parte, consuma din bugetul spitalului, iar pe de alta, altereaza indicatorii de eficienta”, a precizat prof. univ. dr. Marin Burlea.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare este posibil sa creasca numarul celor care vin la spital, multi dintre pacienti fiind copiii celor care lucreaza in strainatate si care s-au intors la Iasi pentru concediu.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: