A crescut gradul de vaccinare impotriva rujeolei in Caras-Severin

Adriana Pavel 16/10/2017

Gradul de vaccinare impotriva rujeolei a crescut, in ultima perioada, in judetul Caras-Severin, ajungand la circa 68% din numarul copiilor catagrafiati, sustine conducerea Directiei de Sanatate Publica.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Trebuie sa intervenim, in continuare, in comunitatile pe care noi le numim cu risc, pentru ca parintii din aceste zone nu constientizeaza ce probleme poate avea copilul daca nu il vaccineaza. Rata de vaccinare a crescut, insa tot nu suficient. Noi facem un apel catre parinti pentru ca acestia sa isi duca la vaccinat copiii. Printre cauzele nevaccinarii se numara refuzul parintilor, absenta lor din tara, apartenenta la unele grupuri sociale neinformate si chiar inertia unor medici de familie. In momentul de fata, cazurile de rujeola au scazut foarte mult, la una, doua pe luna”, a declarat Danila Milos, directorul Directiei de Sanatate Publica Caras-Severin, potrivit Agerpres.

Directia de Sanatate Publica din Caras-Severin a primit 6.200 de doze de vaccin BCG si 7.694 doze de ROR, impotriva hepatitei B – 1.023 de doze, din 2.200 cerute, hexacima – 4.199 doze din 6.400 cerute, tetraxim – 2.090 doze din 2.400 solicitate, pneumococic – 1.660 doze (pentru copii nascuti din luna a opta 2017).

In continuare se asteapta si vaccinul antigripal, pentru care au fost solicitate 10.400 de doze, mai scrie sursa mentionata.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil

Peste 300.000 de lei imputati de CJAS furnizorilor de servicii medicale din Covasna

La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

Judetul Bistrita-Nasaud a primit peste 14.000 de doze gratuite de vaccin antigripal