Teste de sange pentru Alzheimer

12/03/2013

Teste de sange pentru Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/teste-de-sange-pentru-alzheimer/

poza analiza de sangeO echipa de cercetatori de la Universitatea din Nottingham, Anglia, dezvolta o analiza de sange care ar putea identifica maladia Alzheimer in faza incipienta. In acest sens, cercetatorii au prezentat deja in cadrul unei conferinte primele concluzii ale testelor, considerate, de altfel “foarte promitatoare”.

Concret, testul consta in identificarea unei “combinatii de markeri” aflata in sangele pacientilor si reprezentata de proteine asociate afectiunii Alzheimer (amiloida, apolipoproteina E).  Autorii studiului au precizat ca aceasta analiza de sange ar putea identifica gradul de expunere in fata maladiei inainte ca aceasta sa apara, insa vor trece cel putin 10 ani pana cand acest test va putea fi utilizat de catre pacienti.

“Descoperirile noastre sunt emotionante pentru ca arata ca, din punct de vedere tehnic, este posibil sa se faca diferenta intre oamenii sanatosi si cei care sufera de Alzheimer, utilizandu-se o analiza de sange”, a afirmat Kevin Morgan, responsabil al studiului.

Pentru o mai mare acuratete a rezultatelor, cercetatorii au folosit anumite proteine, astfel incat sa poata depista trei situatii in care se pot afla persoanele testate: pacienti “curati”, cu risc mediu si cu risc crescut.

Sursa stire: Agerpres/EFE

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Cele mai noi stiri: