Studiu: Invelis mai eficient pentru suplimentele probiotice orale

21/03/2023
Studiu: Invelis mai eficient pentru suplimentele probiotice orale

Studiu: Invelis mai eficient pentru suplimentele probiotice orale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-invelis-mai-eficient-pentru-suplimentele-probiotice-orale/

Suplimentele probiotice orale câstiga din ce in ce mai mult in popularitate ca terapie neinvaziva pentru sanatatea florei intestinale. Cu toate acestea, eficacitatea lor este destul de incerta din cauza ratei reduse de supravietuire a bacteriilor in intestine.

Cercetatorii chinezi au dezvoltat un invelis mineral care poate ajuta bacteriile benefice din probiotice sa supravietuiasca in timpul procesului de productie si in tractul intestinal. Acesta descoperire reprezinta astfel o solutie la problemele legate de disponibilitatea redusa la nivel global a acestor produse terapeutice orale, transmit Xinhua si Agerpres.

Studiul, publicat in cea mai recenta editie a revistei Science Advances, afirma ca noul invelis pe baza de calciu este capabil sa protejeze probioticele orale de expunerea la acidul gastric si de amenintarile din procesul de fabricatie, cum ar fi oxigenul, razele ultraviolete si etanolul.

Grupul de cercetatori chinezi a realizat un invelis din carbonat de calciu, folosind interactiuni electrostatice pentru a imita procesul de biomineralizare.

Potrivit studiului, stratul ultrarezistent si auto-detasabil protejeaza probioticele ce reduc inflamatia, numite Bacteroides fragilis, de daunele provocate de oxigen, raze ultraviolete si etanol.

Tot conform oamenilor de stiinta din China, noul material ar putea servi drept o platforma versatila pentru realizarea de bioagenti orali vii de generatie urmatoare, pe baza de bacterii si multifunctionali, care vor putea fi utilizati intr-o gama larga de aplicatii biomedicale.

Etichete: invelis suplimente alimentare, suplimentele probiotice orale, probiotice 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: