Dr. Craiu: Un copil care are 3 sau mai multe “bronsiolite” de fapt are alta boala

14/03/2023
Dr. Craiu: Un copil care are 3 sau mai multe “bronsiolite” de fapt are alta boala

Dr. Craiu: Un copil care are 3 sau mai multe “bronsiolite” de fapt are alta boala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-craiu-un-copil-care-are-3-sau-mai-multe-bronsiolite-de-fapt-are-alta-boala/

Copiii care prezinta mai multe bronisiolite recurente, de fapt, au alta afectiune, potrivit medicului pediatru Mihai Craiu.

“Un copil care are 3 sau mai multe “bronsiolite” de fapt are ALTA boala. Aceasta se numeste “wheezing recurent” si reprezinta … o familie intreaga de boli. Nu este o boala unica!”, scrie pediatrul Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului, 25-30% dintre sugari pot prezenta un episod de wheezing, in primul an.

“Cel putin un episod de wheezing – respiratie suieratoare/fluieratoare – pot sa aiba jumatate din copii, pana sa ajunga la scoala. 25-30% din sugari pot prezenta un episod de wheezing in primul an de viata. Dar nu sunt toate aceste maladii “bronsiolita”. Multe cauze pot produce wheezing recurent, dar, printre cele mai frecvent intalnite, se numara astmul, alergiile, refluxul gastro-esofagian, diversele infectii respiratorii etc. Va rog sa tineti minte cifra TREI si sa actionati in consecinta! Daca al dumeavoastra copil are 3 sau mai multe “bronsiolite” adresati-va medicului pentru a gasi cauza reala a bolii.”, a mai precizat Dr. Mihai Caiu.

Etichete: bronsiolite, bronsiolite recurente, wheezing recurent, dr mihai craiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: