Guvernul a aprobat lista spitalelor construite sau reabilitate prin PNRR

23/02/2023
Guvernul a aprobat lista spitalelor construite sau reabilitate prin PNRR

Guvernul a aprobat lista spitalelor construite sau reabilitate prin PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-lista-spitalelor-construite-sau-reabilitate-prin-pnrr/

Lista spitalelor care vor fi construite sau reabilitate, aprobata de Guvern. Este vorba despre un obiectiv asumat prin PNRR, iar finantarea este de 2,1 miliarde de euro.

“Este un obiectiv pe care l-am asumat prin PNRR. Ministerul Sanatatii a reusit ca, in final, sa analizeze si sa poata sa intocmeasca aceasta lista. Discutam de aproximativ 2,1 miliarde de euro, finantare care va aduce un alt aspect pe tot ceea ce poate sa insemne modul in care se vor derula serviciile de sanatate in tara noastra. Sigur, este doar o parte din masurile pe care Guvernul si-a propus sa le ia. La sfarsitul lunii ianuarie, am aprobat reabilitarea si modernizarea a 26 de spitale in 13 judete si in Capitala”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciuca, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, Programul Operational de Sanatate este o alta linie de finantare care va cuprinde o alta lista cu unitati medicale care vor intra in procesul de modernizare, de constructie sau reabilitare si dotare cu echipamente medicale noi.

Cele 27 de obiective aprobate miercuri trebuie finalizate pana la finele lunii iunie 2026.

“Responsabilitatea coordonarii, monitorizarii si executiei este la Ministerul Sanatatii. (…) Nu ne putem permite sa neglijam aceasta suma de bani, pe de o parte, de cealalta parte, este vorba de masurile si responsabilitatea noastra pentru imbunatatirea serviciilor medicale”, a mai completat Nicolae Ciuca.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adriana Pistol a precizat ca aceste obiective de investitii sunt in cadrul tintei 377 – Componenta 12 Sanatate din PNRR. Procesul selectie a spitalelor s-a facut in conformitate cu criteriile stabilite prin Hotararea de Guvern 1237/2022.

“Au fost selectate intai spitalele care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dupa care, sigur, au fost ierarhizate aceste spitale in ordinea descrescatoare a punctajului, pana la atingerea bugetului aprobat din PNRR”, a indicat secretarul de stat, potrivit sursei citate.

Conform acesteia, termenul de realizare a acestui proiect – iunie 2026 – include proiectarea, executia si dotarea cu echipamente.

“Este o realizare pe care speram s-o vedem cat mai curand pusa in practica si pe care, foarte posibil, o vom continua si prin Programul Sanatate finantat de Comisia Europeana”, a afirmat Adriana Pistol.

Etichete: spitale construite sau reabilitate prin PNRR, finantare PNRR spitale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: