Ministerul Sanatatii: In luna mai, sesiune extraordinara a concursului de rezidentiat

17/01/2023
Ministerul Sanatatii: In luna mai, sesiune extraordinara a concursului de rezidentiat

Ministerul Sanatatii: In luna mai, sesiune extraordinara a concursului de rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-in-luna-mai-sesiune-extraordinara-a-concursului-de-rezidentiat/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidentiat in data de 14 mai 2023, pentru cele 628 de locuri si posturi ramase neocupate in sesiunea noiembrie 2022. Aceasta sesiune se va desfasura impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Potrivit Ministerului Sanatatii, concursul va fi organizat in mod similiar cu cel din luna noiembrie si va avea o durata de 4 ore, in care trebuie rezolvate teste de tip grila cu 200 de intrebari.

“Multe din locurile ramase neocupate in sesiunea din toamna anului 2022 au fost in specialitati deficitare, precum medicina de urgenta, medicina de familie, chirurgie generala, neonatologie. Continuarea pregatirii pentru tinerii medici este esentiala si, asa cum am declarat inca de la finalul anului trecut, am luat masurile necesare pentru a oferi aceasta noua posibilitate absolventilor de medicina care nu au ocupat un loc in sesiunea precedenta a concursului de rezidentiat. Trebuie sa ne asiguram ca tinerii medici au un loc de munca si, totodata, sprijin in ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv in specialitatile deficitare.”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Lista locurilor si posturilor disponibile se regaseste pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Etichete: sesiune extraordinara rezidentat 2023, rezidentat 2023, concurs rezidentiat 2023

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: