Coreea de Sud doneaza Romaniei echipamente medicale si IT de circa opt milioane dolari

16/01/2023
Coreea de Sud doneaza Romaniei echipamente medicale si IT de circa opt milioane dolari

Coreea de Sud doneaza Romaniei echipamente medicale si IT de circa opt milioane dolari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coreea-de-sud-doneaza-romaniei-echipamente-medicale-si-it-de-circa-opt-milioane-dolari/

Romania va primi de la Coreea de Sud o donatie de echipamente medicale si IT in valoare de aproximativ opt milioane de dolari. Acestea sunt echipamente pentru INSP si centrele regionale de sanatate publica.

“Avem, in momentul de fata, toate elementele de natura logistica discutate incat aceasta donatie, care valoreaza circa opt milioane de dolari, sa poata sa ajunga in Romania incepand cu jumatatea anului pana in luna noiembrie. Presupune un transport din Republica Coreea de echipamente foarte complexe pentru controlul apei, controlul tutunului si substantelor continute de tutun, supravegherea si controlul bolilor transmisibile, care inseamna echipamente de diagnostic, de secventiere. Toate aceste lucruri vor ajunge in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Targu Mures, la centrele regionale de sanatate publica”, a declarat ministrul Rafila, luni, intr-o conferinta de presa comuna cu ambasadorul Republicii Coreea in Romania, Rim Kap-soo.

Gestul Coreei de Sud vine in contrapartida cu o donatie de vaccinuri impotriva noului coronavirus facuta de Romania acestei tari, a mai adaugat Rafila.

“Ca raspuns la sprijinul acordat de Guvernul Romaniei, Guvernul Republicii Coreea a gasit de cuviinta sa ne sprijine in dezvoltarea sistemului de sanatate publica din Romania. (…) O echipa intreaga a venit din Coreea ca sa stabilim impreuna detaliile acestei donatii. Este foarte complexa din punct de vedere al continutului”, a mai precizat ministrul Sanatatii, care a subliniat ca echipamentele donate Romaniei sunt de ultima generatie.

Etichete: echipamente medicale, donatie coreea de sud, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: