YouTube va introduce un proces de certificare pentru conturile medicilor

28/10/2022
YouTube va introduce un proces de certificare pentru conturile medicilor

YouTube va introduce un proces de certificare pentru conturile medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/youtube-va-introduce-un-proces-de-certificare-pentru-conturile-medicilor/

YouTube a anunta ca va introduce certificarea conturilor medicilor si a altor profesionisti din domeniul sanitar, astfel incat sa poata fi evidentiate videoclipurile de incredere pe teme legate de sanatate. Aceasta se doreste a fi o modalitate prin care se incearca limitarea dezinformarii, transmite AFP.

Schimbarea ar trebui sa permita utilizatorilor sa recunoasca imediat videoclipuri de calitate despre probleme de sanatate, a indicat filiala Alphabet (Google), potrivit Agerpres.

Acest lucru ar trebui, de asemenea, sa ii ajute pe utilizatori sa “gaseasca si sa interactioneze cu continutul” creat de profesionistii din domeniul sanitar prezenti pe platforma, a scris Garth Graham, responsabil din cadrul YouTube, intr-o nota publicata pe blog.

Potrivit surselor citate, procesul de certificare, care va include in special o verificare a diplomelor, se va adresa si profesionistilor si institutiilor din domeniul sanatatii mintale.

Odata cu pandemia de Covid-19, fenomenul de fake news a cunoscut o mare amploare, cand multe informatii false au fost difuzate pe internet.

Etichete: youtube, conturi medici youtube, videoclipurile de incredere pe teme legate de sanatate, fake news pandemie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: