Iohannis: Pandemia de Covid-19 a fost dublata de o epidemie a dezinformarii

04/10/2021
Iohannis: Pandemia de Covid-19 a fost dublata de o epidemie a dezinformarii

Iohannis: Pandemia de Covid-19 a fost dublata de o epidemie a dezinformarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pandemia-de-covid-19-dublata-de-o-epidemie-a-dezinformarii/

Presedintele Klaus Iohannis spune ca, pandemia de Covid-19 a fost dublata, in ultimul an, de o epidemie a dezinformarii.

“Din nefericire, in ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublata de o epidemie a dezinformarii, prin care ani si ani de formare medicala au ajuns sa fie contestati in baza unor opinii fara fundament stiintific sau chiar in baza unor dezinformari deliberate care circula pe retelele de socializare. Aceasta epidemie de fake news a pus la indoiala eficienta vaccinurilor obtinute prin metode perfectionate de-a lungul anilor. Toate acestea fac munca dumneavoastra deja grea mai dificila decat ar trebui”, a declarat Klaus Iohannis in cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

In conext, seful statului a reamintit ca unul dintre obiectivele Proiectului ‘Romania Educata’ este reducerea semnificativa a analfabetismului functional si stiintific”.

“Ne propunem sa crestem capacitatea absolventilor educatiei obligatorii de a se informa din surse credibile si de a discerne intre informatiile verificate si speculatii”, a mai precizat presedintele Iohannis.

In declaratia sa, el a reiterat eficenta vaccinul drept instrumentul de limitare a efectelor pandemiei.

Etichete: pandemie covid-19, dezinformare covid-19, klaus iohannis

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: