EMA a autorizat o noua tehnica de injectare a vaccinului contra variolei maimutei

22/08/2022
EMA a autorizat o noua tehnica de injectare a vaccinului contra variolei maimutei

EMA a autorizat o noua tehnica de injectare a vaccinului contra variolei maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-autorizat-o-noua-tehnica-de-injectare-a-vaccinului-contra-variolei-maimutei/

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a autorizat o noua tehnica de injectare a vaccinului contra variolei maimutei, informeaza AFP.

Tarile europene pot de acum sa administreze vaccinul Imvanex imediat sub stratul superior al pielii (intradermic) si nu mai in profunzime (subcutanat), asa cum se procedeaza in prezent, si sa utilizeze totodata doar o cincime din doza, a precizat EMA intr-un comunicat e presa citat si de Agerpres.

Aceasta tehnica ce utilizeaza o doza mai redusa de vaccin produce aceeasi imunitate, cu un nivel echivalent de anticorpi ca si cealalta metoda, insa riscul de iritare a pielii este mai ridicat, a avertizat organismul de supraveghere cu sediul la Amsterdam.

”Autoritatile nationale pot decide, cu titlul de masura temporara, sa utilizeze Imvanex in injectie intradermica intr-o doza mai redusa pentru a proteja persoanele din grupe de risc pe perioada actualei epidemii de variola maimutei, in contextul in care aprovizionarea cu vaccin este limitata”, a declarat EMA, potrivit surselor citate.

Comisara europeana Stella Kyriakides a subliniat ca aceasta autorizatie a fost o decizie ”extrem de importanta intrucat permite vaccinarea unui numar de cinci ori mai mare de persone cu stocurile de vaccinuri de care dispunem” in prezent.

Etichete: vaccin variola maimutei, tehnica vaccinare variola maimutei, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: