Premiera mondiala: Implant de ureche imprimat 3D cu celule umane

03/06/2022
Premiera mondiala: Implant de ureche imprimat 3D cu celule umane

Premiera mondiala: Implant de ureche imprimat 3D cu celule umane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-mondiala-implant-de-ureche-imprimat-3d-cu-celule-umane/

Sursa foto: ir.3dbiocorp.com

O echipa medicala americana a realizat, in premiera mondiala, o grefa dintr-un implant de ureche umana realizata pe baza celulelor proprii ale pacientei operate si cu ajutorul unei imprimante 3D. O astfel de procedura ar putea sa ajute multe persoane, informeaza AFP.

Operatia a fost realizata in cadrul unui studiu clinic destinat evaluarii sigurantei si eficacitatii unui astfel de implant pentru persoanele diagnosticate cu microtie – afectiune rara care face urechea externa sa nu se dezvolte corect, relateaza si Agerpres.

AuriNovo, numele implantului, a fost dezvoltat de compania 3DBio Therapeutics, iar operatia a fost realizata de Arturo Bonilla, fondatorul unui institut specializat in tratarea acestei malformatii, aflat in orasul San Antonio din statul american Texas.

Procedura a fost realizata creand o amprenta 3D a celeilalte urechi, pe deplin dezvoltata a pacientei, apoi colectand celule din cartilajul urechii sale.

Acestea au fost plasate apoi intr-o cultura de laborator pentru a se obtine o cantitate suficienta, fiind ulterior amestecate cu un hidrogel de colagen. Acesta este amestecul utilizat pentru imprimarea 3D a implantului, mai relateaza sursele citate.

Implantul a fost inconjurat de o structura de sustinere, imprimata si biodegradabila, care este absorbita de corpul pacientului odata cu trecerea timpului.

Medicii se asteapta ca urechea astfel grefata sa dezvolte in timp aspectul si functiile unei urechi naturale, inclusiv elasticitatea sa.

Studiul clinic va include un numar total de 11 pacienti si se va desfasura in statele americane California si Texas.

Etichete: implant 3D celule umane, grefa ureche 3D, operatie grefa 3D

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: