Probleme grave de igiena in bucatariile unor spitale din Bucuresti | Un manager a fost demis

06/04/2022
Probleme grave de igiena in bucatariile unor spitale din Bucuresti | Un manager a fost demis

Probleme grave de igiena in bucatariile unor spitale din Bucuresti | Un manager a fost demis

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/probleme-grave-de-igiena-in-bucatariile-unor-spitale-din-bucuresti-un-manager-a-fost-demis/

Managerul Spitalului de Pneumoftiziolgie ‘Sfantul Stefan’ din Capitala a fost demis, dupa ce un control al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aratat abateri grave privind igiena si functionarea cantinei unitatii sanitare.

“Controlul de specialitate de ieri al inspectorilor ANPC a aratat ca exista probleme mari de igiena, mentenanta si functionare la bucataria spitalului. Consider ca neregulile identificate sunt de netolerat si incompatibile cu standardele de ingrijire la care au dreptul bucurestenii. Problemele nu sunt de ieri, de azi, ceea ce arata o lipsa totala de preocupare a managerului pentru binele oamenilor bolnavi in timpul care a trecut din 2018 si pana acum, de cand ocupa aceasta pozitie la Spitalul ‘Sfantul Stefan’ de pe vremea administratiei Firea”, a scris viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Echipele ANPC au verificat, marti, modul in care sunt respectate prevederile in vigoare, in trei dintre spitalele administrate de Primaria Capitalei

Comisarii pentru Protectia Consumatorilor au amendat cu 32.000 de lei cantinele a doua spitale si au decis oprirea temporara a acestui serviciului pana la remedierea deficientelor.

In cazul celui de-al treilea spital, care nu dispune de o bucatarie proprie si unde se realizeaza servirea mesei printr-o firma de catering, s-a extins controlul si a fost oprita temporar prestarea serviciului pana la remedierea deficientelor.

„In urma controalelor intreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Prof. Dr. Dan Theodorescu si Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Stefan, au fost constatate nereguli importante. Acest lucru i-a determinat pe comisarii CPCMB sa ia decizia aplicarii unor sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 32.000 lei, precum si aplicarea masurii complementare de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor, pentru cantinele a doua dintre spitale”, se precizeaza intr-un comunicat al ANPC.

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC la cele trei spitale controlate au fost: lipsa autorizatiei de functionare sanitar-veterinare pentru bucataria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Stefan, existenta in spatiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilitatii minimale depasita, in timp ce unul dintre blocurile alimentare – format din camera de preparare, magazie, camera frigorifica – prezenta peretii cu tencuiala cazuta, tavanul cu infiltratii si pavimetul deteriorate, cu placi de gresie lipsa, frigidere cu rugina, rafturi si mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzura.

Comisarii ANPC au mai gasit oale, tigai, vesela depreciate, cu uzura avansata, ustensile cu rugina, folosirea unui sistem de ventilatie neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucatariei, coloanele de apa si calorifere din zona bucatariei prezentau vopsea exfoliata ceea ce determina formarea de rugina.

Etichete: ANPC, cantina spital, igiena cantina spital, spitale bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: