Premiera la Spitalul Militar “Carol Davila” – implant de valva aortica Sutureless

14/03/2022
Premiera la Spitalul Militar “Carol Davila” – implant de valva aortica Sutureless

Premiera la Spitalul Militar “Carol Davila” – implant de valva aortica Sutureless

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-la-spitalul-militar-central-carol-davila-implant-de-valva-aortica-sutureless/

La inceputul acestei luni, s-au efectuat, in premiera pentru sistemul medico-militar romanesc, primele doua proceduri chirurgicale de implant de valva aortica Sutureless, la Spitalul Militar Central “Carol Davila” din Bucuresti.

“In prezent, pe baza noilor tehnologii medicale, interventiile chirurgicale cardiovasculare se realizeaza prin procedee tot mai moderne, care reduc considerabil trauma, durerea postoperatorie si riscul de infectii.
Acest tip de valva reduce timpul de ischemie miocardica si de circulatie extracorporeala, factori extrem de importanti in desfasurarea interventiilor chirurgicale pe cord. Din acest motiv, sunt indicate pacientilor cu riscuri mai mari, varsta crescuta, status biologic precar sau interventii chirurgicale complexe, cu grad ridicat de risc pentru pacient.”, precizeaza Ministerul Apararii Nationale intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, interventiile chirurgicale au fost efectuate fara incidente, pacientii fiind externati, in stare buna, dupa cateva zile.

Echipa Sectiei Chirurgie cardiovasculara va continua eforturile de implementare a celor mai noi tehnici si proceduri cardio-chirurgicale, aplicate la nivel international, odata cu achizitionarea dispozitivelor moderne si inovatoare, pentru a mentine conexiunile Spitalului Militar cu chirurgia cardiaca europeana actuala.

Etichete: implant de valva aortica Sutureless, interventii chirurgicale cardiovasculare, Spitalul Militar Central “Carol Davila”

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: