Ajutor umanitar | Rafila: Vom gasi o cale sa ducem ajutoare catre prieteni nostri din Ucraina

25/02/2022
Ajutor umanitar | Rafila: Vom gasi o cale sa ducem ajutoare catre prieteni nostri din Ucraina

Ajutor umanitar | Rafila: Vom gasi o cale sa ducem ajutoare catre prieteni nostri din Ucraina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ajutor-umanitar-rafila-vom-gasi-o-cale-sa-ducem-ajutoare-catre-prieteni-nostri-din-ucraina/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca dupa teleconferinta pe care a avut-o cu managerii spitalelor judetene, atat din judetele care sunt la frontiera cu Ucraina, cat si din judetele de suport, toata lumea s-a aratat extrem de deschisa pentru a ajuta.

Referitor la ajutoarele umanitare, in prezent, se face o inventariere a disponibilitatilor existente in stocul ministerului si la nivelul institutiilor subordonate.

“Confruntam aceste disponibilitati si cu nevoile pe care le au ucraineni. Avem o astfel de lista de necesitati in zona medicala, sa putem sa oferim ceea ce dansii au nevoie si, bineinteles, impreuna cu celelalte structuri – MAI, MApN – vom gasi si o cale sa putem sa ducem aceste ajutoare catre vecinii si prieteni nostri din Ucraina”, a declarat ministrul Rafila, vineri, intr-o conferinta de presa.

La Ministerul Sanatatii si la DSP-uri exista o permanenta a echipelor medicale mobile, iar spitalele sunt pregatite sa primeasca eventualii solicitanti ucraineni.

Tot vineri, demnitarul a afirmat ucrainenii care ajung pe teritoriul Romaniei in aceste zile, au dreptul de a accesa toate tipurile de servicii medicale pe perioada sederii in tara noastra.

Totodata, reamintim ca o hotarare a CNSU prevede exceptarea de la masura carantinei a persoanelor care sosesc in Romania din aceasta tara, in contextul crizei de securitate.

Etichete: ajutoare umanitare ucraina, ministerul sanatatii, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: