Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

21/09/2021
Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/creatorii-vaccinului-anti-covid-biontech-pfizer/

Premiul Paul Ehrlich si Ludwig Darmstaedter, cel mai prestigios premiu in domeniul cercetarii medicale din Germania, va fi acordat celor doi fondatori ai companiei BioNTech, Ozlem Tureci si Ugur Sahin, precum si specialistei in biochimie Katalin Kariko.

Cei trei sunt cercetatorii care au creat vaccinului anti-Covid dezvoltat in colaborare cu grupul american Pfizer, relateaza dpa international.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de companiile BioNTech/Pfizer a fost primul vaccin impotriva virusului SARS-CoV-2 aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului.

De altfel, un criteriu care a stat la baza atribuirii prestigiosului premiu pentru cei trei cercetatori de la BioNtech, a fost dezvoltarea extraodinar de rapida a acestui vaccin eficient impotriva maladiei Covid-19.

Tot mai multi oamenii de stiinta de la nivel mondial sunt de parere ca tehnologia dezvoltata de cei trei cercetatori va determina o schimbare  importanta in domeniul stiintei medicale.

Potrivit trendului din ultimele decenii, multi dintre castigatorii premiului  german Paul Ehrlich si Ludwig Darmstaedter au fost recompensati ulterior inclusiv cu premiul Nobel pentru medicina.

Etichete: vaccin anti-covid biontech pfizer, biontech, cercetatori biontech, arn mesager, premiul paul ehrlich si ludwig darmstaedter

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: