Lumea medicala este mai saraca | Dr. Ovidiu Burlacu, medicul care a salvat mii de vieti, s-a stins

06/09/2021
Lumea medicala este mai saraca | Dr. Ovidiu Burlacu, medicul care a salvat mii de vieti, s-a stins

Lumea medicala este mai saraca | Dr. Ovidiu Burlacu, medicul care a salvat mii de vieti, s-a stins

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lumea-medicala-este-mai-saraca-dr-ovidiu-burlacu-s-a-stins/

Unul dintre cei mai cunoscuti, apreciati si iubiti specialisti in chirurgie toracica din Romania, ne-a parasit. Doctorul Ovidiu Burlacu s-a stins din viata fulgerator.

Medicul era o figura extrem de respectata si apreciata in Timisoara si nu numai. In scurt timp, pe pagina de Facebook a doctorului care a salvat nenumarate vieti, au aparut mesaje din partea a sute de oameni, colegi si pacienti.

A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenti si si-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecaruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, insa, ani de zile alaturi de colegii nostri pneumologi si a raspuns prezent ori de cate ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit sa implementam in spital proceduri chirurgicale noi, aplicate pana atunci doar in cele mai moderne unitati sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babes, l-am considerat intotdeauna ca fiind un membru al familiei spitalului nostru. Suntem alaturi de colegii de la Spitalul Muncipal si de familia lui Ovidiu Burlacu. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si lumina.”, scrie in mesajul postat de Spitalul Victor Babes Timisoara.

Domnule Doctor Ovidiu Burlacu, mi-ai dat viata cand nu mai aveam nicio speranta, mi-ai dat putere si incredere cand nu credeam ca mai se poate face ceva…Nu am cuvinte si putere sa spun acum ce durere simt odata cu trecere ta in nefiinta. Dumnezeu sa iti calauzeasca sufletul si sa aline durerea familiei tale”, scrie intr-unul dintre sutele de mesaje ale pacientilor.

Medicul care a salvat vietile a mii si mii de pacienti a condus Sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Municipal Timisoara.

Potrivit unui mesaj din partea Societatii Romane de Chirurgie Toracica, doctorul Ovidiu Burlacu a fost un chirug stralucit, de o bunatate si calitate umana nemaintalnita.

Pe langa paleta larga de interventii chirurgicale specifice specialitatii noastre, s-a remarcat in Chirurgia Toracica romaneasca aducand in practica chirurgicala punctia transtoracica ghidata CT, un instrument de diagnostic si stadializare extrem de valoros pentru pacientii cu stadii avansate de neoplasm bronho-pulmonar, procedura care a dus la scaderea dramatica a numarului de toracotomii exploratorii si de care au beneficiat de-a lungul carierei sale peste 4000 de pacienti. De asemenea, a avut o valoroasa contributie stiintifica atat in cadrul societatii noastre, cat si in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, unde a primit titlul de Doctor in Stiinte Medicale. A organizat in mai multe randuri manifestari stiintifice ale societatii fiind si vicepresedinte. Va ramane mereu viu in amintirea noastra. Sincere condoleante familiei!”, scrie in mesajul semnat de Prof. Dr. Ioan Cordos.

Etichete: dr. ovidiu burlacu, medic ovidiu burlacu timisoara, medic chirugie toracica timisoara,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: