Propunere: Parteneriat intre Guvern si Biserica Ortodoxa pentru campania de vaccinare

27/07/2021
Propunere: Parteneriat intre Guvern si Biserica Ortodoxa pentru campania de vaccinare

Propunere: Parteneriat intre Guvern si Biserica Ortodoxa pentru campania de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parteneriat-intre-guvern-si-biserica-pentru-campania-de-vaccinare/

Vicepremierul Dan Barna a anuntat ca va propune premierului Florin Citu un parteneriat intre Guvern si Biserica Ortodoxa Romana pentru campania de vaccinare anti-Covid. El a precizat ca, in Grecia, dupa un asftel de demers, rata de imunizare a ajuns la 50%.

“Realitatea din jur ne arata ca vom avea un val patru si trebuie sa fim cat mai pregatiti pentru asta si tocmai in acest context mesajul este unul foarte clar: nu exista alta varianta decat vaccinare. Pentru a nu trebui sa fim in situatia unor masuri de preventie prin care persoanele nevaccinate sa aiba acces, sa spun, limitat in spatii comerciale sau in zone neesentiale trebuie sa ne vaccinam. Daca nu ne vaccinam, oricat ne dorim cu totii sa putem continua viata asa cum ne-am obisnuit, lucrurile vor deveni complicate. (…) De asemenea, propunem masuri mai active prin care vaccinarea sa creasca si in mediul rural si urban acolo unde sunt cifre foarte mici. Cred ca este momentul sa discutam foarte clar si voi propune premierului la sedinta de Guvern ca la nivelul Guvernului sa avem un dialog cu Biserica Ortodoxa si un parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana, ca partener pentru vaccinare”, a afirmat vicepremierul Dan Barba, citat de Agerpres.

In context, el a dat exemplul Bisericii Ortodoxe din Grecia.

“Daca Biserica Ortodoxa din Grecia a facut acest lucru si, iata, Grecia a trecut de 50% rata de vaccinare, cred ca este posibil si sunt convins si am incredere in intelepciunea si a Parintelui Patriarh si a celorlalti ierarhi din cadrul Bisericii Ortodoxe ca acest mesaj e timpul sa fie dat tocmai pentru ca romanii sa afle, pe o cale alternativa, la fel de credibila, cat de important este sa ne vaccinam pentru a nu trebui sa intram din nou intr-o perioada din care am crezut ca am scapat. Este una dintre masuri”, a adaugat Dan Barna potrivit sursei citate.

De asememea, el a mai adaugat ca va propune si participarea coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID la sedintele de Guvern si ale coalitiei, precum si implicarea prefectilor.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid, biserica ortodoxa vaccinare anti-covid, dan barna

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: