CMR solicita solutii pentru cresterea numarului de transplanturi

16/07/2021
CMR solicita solutii pentru cresterea numarului de transplanturi

CMR solicita solutii pentru cresterea numarului de transplanturi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-solicita-cresterea-numarului-de-transplanturi/

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) solicita identificarea si implementarea de urgenta a unor solutii pentru cresterea numarului de transplanturi in Romania, pentru a da o sansa la viata pacientilor aflati pe listele de asteptare.

Potrivit CMR, este nevoie atat de cresterea numarului de acorduri obtinute de la apartinatori pentru prelevarea de organe de la pacienti aflati in moarte cerebrala, cat si de cresterea numarului de spitale in care activitatea de identificare si declarare de donatori sa se desfasoare corespunzator, respectiv de dotarea acestora cu sectii ATI adecvate si acreditate.

In fiecare an, la data de 16 iulie se marcheaza Ziua Nationala a Donatorului de Organe, ocazie cu care se transmit a mesaje de sustinere si incurajare a pacientilor transplantati sau aflati inca pe listele de asteptare, dar si a donatorilor de organe si a familiilor care au acceptat donarea.

“Donarea de organe inseamna salvarea de vieti. Sa ne gandim ca exista in spitale sau pe liste de asteptare pacienti pentru care transplantul reprezinta singura sansa la viata. Astazi, de Ziua Nationala a Donatorului de Organe, le transmitem recunostinta noastra tuturor celor care au avut puterea ca, din durerea lor, sa salveze si sa daruiasca viata. Se vorbeste foarte mult in ultima vreme despre transplantul de organe. Insa, activitatea de transplant nu poate functiona daca nu exista organe care sa fie transplantate. Un rol pe cat de dificil si delicat, pe atat de important in aceasta activitate le revine coordonatorilor de transplant, care trebuie sa convinga apartinatorii pacientilor in moarte cerebrala sa fie de acord cu donarea de organe.”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, potrivit sursei citate.

Etichete: transplantul de organe, donarea de organe, lista de asteptare transplant, cmr

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: