Cum se calculeaza tarifele decontate de CNAS pentru spitalizarea in unitatile sanitare private

05/07/2021
Cum se calculeaza tarifele decontate de CNAS pentru spitalizarea in unitatile sanitare private

Cum se calculeaza tarifele decontate de CNAS pentru spitalizarea in unitatile sanitare private

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-se-calculeaza-tarifele-decontate-de-cnas-pentru-spitalizarea-in-unitatile-sanitare-private/

Valorile decontate din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) pentru cazurile de spitalizare acute din unitatile sanitare private sunt cuprinse intre 624 de lei si 21.132 lei, potrivit CNAS.

Pentru o nastere normala, fara complicatii, casa de asigurari de sanatate deconteaza spitalului cu care se afla in contract, un tarif tarife cuprins intre aproximativ 1.400 lei si aproximativ 3.400 lei pentru o nastere prin cezariana, cu complicatii.

“Normele de aplicare ale Contractului – cadru, aprobate prin Ordinul MS-CNAS nr. 1068/627, contin reglementari referitoare la modalitatea de calcul a tarifelor decontate pentru servicii de spitalizare acuti (DRG) furnizorilor cu care casele de asigurari de sanatate se afla in contract. Suma rambursata din FNUASS pentru cazurile de spitalizare acuti (DRG) se calculeaza in functie de complexitatea cazurilor rezolvate, fara diferentieri determinate de forma de proprietate a unitatilor sanitare cu care casele de asigurari de sanatate se afla in relatii contractuale”, precizeaza CNAS.

Potrivit sursei citate, tariful decontat se calculeaza inmultind tariful pe caz ponderat (TCP) cu valoarea relativa a cazului (VR).

TCP (tariful pe caz ponderat) are o valoarea relativ fixa, de aproximativ 1.485 de lei, pentru majoritatea spitalelor.

VR exprima raportul dintre tariful unui diagnostic si tariful mediu al tuturor diagnosticelor. VR variaza intre 0,42 (ex. proceduri pentru strabism) si 14,23 (ex. traheostomie).

valorile decontate pentru cazurile de spitalizare acuti (DRG) sunt cuprinse intre 624 de lei (ex. proceduri pentru strabism) si 21.132 lei (ex. traheostomie), mai trabsmite CNAS.

Pentru nastere, valoarea relativa (VR) a cazului variaza intre 0,93 si 2,3.

Numarul de paturi contractate de catre furnizorii de servicii de spitalizare privati, finantate din fondul national al asigurarilor de sanatate, va fi plafonat la 6.673, adica aceeasi valoare ca in decembrie 2020, a anuntat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila. Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta in acest sens.

Etichete: tarife decontatate pentru spitalizare, spitalizare in unitati private, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: