Sapte state din UE au decis sa elibereze certificate digitale Covid pentru reluarea calatoriilor

02/06/2021
Sapte state din UE au decis sa elibereze certificate digitale Covid pentru reluarea calatoriilor

Sapte state din UE au decis sa elibereze certificate digitale Covid pentru reluarea calatoriilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sapte-state-din-ue-au-decis-sa-elibereze-deja-certificate-digitale-covid-pentru-reluarea-calatoriilor/

Sapte state membre ale Uniunii Europene – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croatia si Polonia – au decis sa se conecteze la portalul ce permite verificarea certificatelor digitale COVID si au inceput sa elibereze primele certificate, informeaza Comisia Europeana.

Certificatul UE a fost propus de Comisie pentru reluarea calatoriilor in conditii de siguranta in aceasta vara. Acesta va fi gratuit, securizat si accesibil tuturor cetatenilor. Disponibil in format digital sau pe hartie, acest certificat va reprezenta o dovada a faptului ca o persoana a fost vaccinata impotriva COVID-19, a obtinut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat in urma unei infectii, relateaza si Agerpres.

Din 10 mai si pana in prezent, 22 de tari au testat deja portalul cu succes. Regulamentul se va aplica de la 1 iulie, insa toate statele membre care au trecut cu succes testele tehnice si care sunt pregatite sa elibereze si sa verifice certificatele pot incepe sa utilizeze deja sistemul in mod voluntar.

Acordul politic trebuie sa fie adoptat in mod oficial de catre Parlamentul European si Consiliu, iar regulamentul se va aplica de la 1 iulie. Pentru statele membre care au nevoie de mai mult timp de implementare, se prevede o perioada de introducere treptata de sase saptamani pentru eliberarea certificatelor. In paralel, Comisia va continua sa ofere sprijin tehnic si financiar statelor membre pentru a se conecta la portal.

Etichete: certificat digital covid, certificat verde vaccinare, certificat vaccinare anti-Covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: