UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, inclusa in clasamentul QS World University Rankings by Subject 2021

04/03/2021
UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, inclusa in clasamentul QS World University Rankings by Subject 2021

UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, inclusa in clasamentul QS World University Rankings by Subject 2021

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-iuliu-hatieganu-cluj-napoca-inclusa-in-clasamentul-qs-world-university-rankings-by-subject-2021/

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca se situeaza pe locul 351-400 in clasamentul international QS World University Rankings by Subject 2021, la categoria Medicina, fiind si in acest an singura institutie academica din domeniul medical din Romania inclusa in acest ranking, transmite unitatea de invatamant intr-un comunicat remis Formare Medicala.

Potrivit sursei citate, in Clasamentul QS 2021, ce acopera un total de 51 de discipline, grupate pe cinci domenii generale, Cluj-Napoca este centrul universitar cu cele mai multe institutii de invatamant superior listate printre cele mai bune din lume: Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

QS World University Rankings by Subject 2021 este un prestigios clasament international al institutiilor academice, ce acopera cinci domenii, fiecare cu mai multe specializari: Arte si Stiinte Umaniste, Inginerie si Tehnologie, Stiintele Vietii si Medicina, Stiintele Naturii, respectiv Stiinte Sociale si Management. Evaluarea universitatilor se bazeaza pe criterii precum reputatia academica, reputatia angajatorilor, citari, numar de studenti per facultate, proportia studentilor internationali. Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenti sa identifice universitatile de top dintr-un anumit domeniu.

Desi suntem o universitate mica, comparativ cu alte institutii de profil incluse in acest clasament, avem o valoare incontestabila, recunoscuta pe plan international si ocupam un loc onorabil in randul elitelor. Vom continua sa crestem recunoasterea nationala si internationala, prestigiul si competitivitatea scolii medicale clujene, intr-un context in care acest aspect are o importanta globala din ce in ce mai insemnata, atat pe plan stiintific, cat si educational.” transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, potrivit comunicatului mentionat.

De altfel, Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” este prezenta in mai multe clasamente internationale dedicate institutiilor de invatamant superior, alaturi de cele mai prestigioase universitati din lume.

In clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE), UMF “Iuliu Hatieganu” se afla pe locul al doilea in topul universitatilor din Romania si este singura universitate de medicina si farmacie din tara listata printre cele mai bune 1.000 de universitati din lume, din toate domeniile.

Etichete: umf iuliu hatieganu cluj-napoca, world university rankings

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: