Sanofi si GSK anunta o intarziere in dezvoltarea vaccinului lor anti-Covid

11/12/2020
Sanofi si GSK anunta o intarziere in dezvoltarea vaccinului lor anti-Covid

Sanofi si GSK anunta o intarziere in dezvoltarea vaccinului lor anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanofi-si-gsk-anunta-o-intarziere-in-dezvoltarea-vaccinului-lor-anti-covid/

Laboratoarele Sanofi si GSK au anuntat o intarziere in dezvoltarea vaccinului lor impotriva COVID-19, dupa rezultate sub asteptari la primele studii clinice, informeaza AFP.

Desfasurarea programului “este intarziata pentru a imbunatati raspunsul imun la persoanele in varsta”, au precizat grupurile intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

In prezent, cele doua companii pharma mizeaza pe o punere la dispozitie a vaccinului in al patrulea trimestru al anului viitor. Initial, sperau sa depuna o cerere de omologare in primul semestru al lui 2021 si sa livreze un miliard de doze in acelasi an.

Sanofi, care dezvolta acest vaccin impreuna cu GSK, indicase recent ca intentioneaza sa inceapa ultimele studii pe oameni (cunoscute sub numele de “faza 3”) la sfarsitul lunii decembrie.

Continut educational:

Cu toate acestea, rezultatele intermediare ale primelor studii (faza 1/2) au indicat un raspuns sub asteptari.

In timp ce raspunsul imun al adultilor cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani este “comparabil cu cel al pacientilor care s-au recuperat dupa COVID- 19”, la adultii in varsta acest raspuns este “insuficient”, se mai arata in comunicatul citat.

Prin urmare, laboratoarele doresc sa “rafineze concentratia de antigeni pentru a obtine un raspuns imun ridicat la toate grupele de varsta”.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin covid sanofi, vaccin covid gsk

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: