Vaccinul BCG, testat pe personalul medical pentru a se analiza eficienta impotriva Covid-19

12/10/2020
Vaccinul BCG, testat pe personalul medical pentru a se analiza eficienta impotriva Covid-19

Vaccinul BCG, testat pe personalul medical pentru a se analiza eficienta impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-bcg-testat-pe-personalul-medical-pentru-a-se-analiza-eficienta-impotriva-covid-19/

Vaccinul BCG, folosit pe scara larga impotriva tuberculozei, va fi testat pe angajatii din prima linie a sistemului medical din Marea Britanie pentru a se analiza eficienta sa impotriva maladiei COVID-19, au anuntat coordonatorii diviziei britanice a unui studiu global, citati de Reuters.

Vaccinul BCG, folosit pentru protectia impotriva tuberculozei, induce o reactie ampla a sistemului imunitar innascut si s-a dovedit ca asigura protectie impotriva infectiilor si bolilor grave cauzate de alti patogeni care afecteaza sistemul respirator, noteaza si Agerpres.

“Incercam sa aflam daca vaccinul BCG ar putea sa ajute la protejarea persoanelor care prezinta riscul de a contracta COVID-19. Daca se va dovedi acest lucru, am putea sa salvam multe vieti prin administrarea acestui vaccin sau prin suplimentarea vaccinarii actuale cu BCG, care este eficienta prin prisma costurilor”, a declarat John Campbell, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Exeter din Marea Britanie, potrivit surselor citate.

Studiul britanic face parte dintr-un studiu international coordonat de Australia, lansat in luna aprilie si care include divizii in Olanda, Spania si Brazilia. Vaccinul BCG este testat ca masura de protectie impotriva COVID-19 si in Africa de Sud.

In cadrul studiului global vor fi recrutati peste 10.000 de angajati care lucreaza in sistemele nationale de sanatate.

Etichete: vaccin bcg, vaccin tuberculoza, teste vaccin bcg covid, teste vaccin personal medical

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: