Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga

24/09/2020
Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-vaccin-anti-covid-declarat-promitator-dezvoltat-de-compania-janssen-a-inceput-sa-fie-testat-pe-scara-larga/

Un vaccin anti-Covid dezvoltat de compania Janssen a inceput sa fie testat pe scara larga in Statele Unite ale Americii pe circa 60.000 de voluntari, relateaza EFE.

Este vorba de cea de-a patra testare din faza III (ultima inainte de aprobarea sa definitiva, daca se dovedeste eficient si sigur) care este menita sa dovedeasca daca acest potential vaccin poate preveni simptomele bolii intr-o doza unica, potrivit Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase (US National Institute of Allergy and Infectious Diseases – NIAID) din SUA, conform Agerpres.

Cercetarile si testele clinice ale acestui vaccin sunt conduse de Janssen, de la multinationala americana Johnson &Johnson, insa la acest proiect participa numeroase institute si centre de cercetare americane.

Potrivit surselor citate, in SUA exista deja patru vaccinuri aflate in faza III a testelor clinice, ceea ce, potrivit directorului NIAID, Anthony Fauci, este “o reusita fara precedent”, avand in vedere ca au trecut doar opt luni de la identificarea virusului SARS-CoV-2 care provoaca boala Covid-19.

Intr-un comunicat publicat de NIAID, Fauci a precizat ca ar putea fi nevoie de mai multe tipuri de vaccin pentru a face fata cererii mondiale.

Noul vaccin consta intr-un vector ce utilizeaza un adenovirus uman (virusul responsabil de raceala obisnuita) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 in celule. Vectorul de adenovirus utilizat in vaccinul candidat al acestei companii farmaceutice a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni si declansa boala.

Descoperirile preclinice publicate deja in revista Nature au demonstrat ca acest “candidat la vaccin” a indus raspunsuri unor anticorpi neutralizatori la macaci si a oferit o protectie completa sau aproape completa impotriva infectiei cu acest virus in plamani si cavitatea nazala dupa expunerea la SARS-CoV-2.

Testele lansate de curand sunt menite sa determine daca vaccinul poate preveni boala Covid-19 dupa o singura doza.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin covid janssen,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: