Mutatia care face virusul SARS-CoV-2 mai usor de transmis, dar mai putin mortal

18/08/2020
Mutatia care face virusul SARS-CoV-2 mai usor de transmis, dar mai putin mortal

Mutatia care face virusul SARS-CoV-2 mai usor de transmis, dar mai putin mortal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mutatia-care-face-virusul-sars-cov-2-mai-usor-de-transmis-dar-mai-putin-mortal/

O mutatie din ce in ce mai comuna a noului coronavirus, identificata in Europa, America de Nord si in parti din Asia, face virusul sa se transmita mai usor, dar sa fie mai putin mortal, potrivit lui Paul Tambyah, presedintele ales al Societatii Internationale pentru Boli Infectioase, conform Reuters.

Paul Tambyah sustine ca dovezile stiintifice sugereaza ca proliferarea mutatiei D614G a noului coronavirus in anumite parti ale lumii coincide cu o scadere a ratei mortalitatii, virusul devenind si mai putin letal decat era, relateaza si Agerpres.

“Poate ca este un lucru bun sa avem un virus care este mai infectios, dar mai putin mortal. Este in interesul virusului sa infecteze cat mai multi oameni fara sa-i ucida pentru ca virusul depinde de gazda pentru hrana si adapost “, a declarat Tambyah pentru Reuters, adaugand ca majoritatea virusurilor au tendinta sa devina mai putin virulente pe masura ce sufera mutatii.

Oamenii de stiinta au descoperit aceasta mutatie inca din luna februarie si a circulat in Europa si Americi, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) care a precizat ca nu exista dovezi ca aceasta mutatie a condus la imbolnaviri mai severe.

Etichete: mutatie coronavirus, mutatie sars-cov-2, transmitere virus sars-cov-2, mortalitate covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: