Medic: Infectia cu noul coronavirus ne arata noi fatete | Pacienti cu reaparitie a bolii

15/06/2020
Medic: Infectia cu noul coronavirus ne arata noi fatete | Pacienti cu reaparitie a bolii

Medic: Infectia cu noul coronavirus ne arata noi fatete | Pacienti cu reaparitie a bolii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-infectia-cu-noul-coronavirus-ne-arata-noi-fatete-pacienti-cu-reaparitie-a-bolii/

Conducerea Spitalului de Boli Infectioase ‘Sf. Parascheva’ din Iasi spune ca in unitatea medicala sunt internate persoane care au fost infectate cu COVID-19 si care acum au suferit o reaparitie a bolii.

“Infectia cu noul coronavirus ne arata noi fatete aproape in fiecare zi iar noi, medicii, ne punem noi intrebari. Credem ca putem vorbi de recaderi in cazul infectarii cu COVID-19. La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi in momentul de fata sunt patru pacienti care pot fi etichetati drept recaderi. Ei sunt pacienti declarati vindecati, au avut doua teste negative la interval de 24 de ore, ulterior fiind pozitivi la o noua testare. Unii au fost simptomatici, altii au fost asimptomatici. Am observat ca in general organismele imunodeprimate pot prezenta forme simptomatice de boala. Din nefericire, si o colega de la Suceava a avut o astfel de recadere, dar are o forma care nu pune probleme deosebite”, a declarat Carmen Dorobat, managerul unitatii medicale, citata de Agerpres.

Potrivit medicului, nu se cunosc motivele recaderii in unele cazuri de infectare.

“Este un virus pe care nu il cunoastem. Ar trebui sa raspundem la intrebari multe. Asa cum am vazut, nu toate organismele reusesc sa elimine virusul din organism, pentru ca probabil nu toate organismele reusesc sa produca o cantitate de anticorpi suficienta sau in timp util astfel incat sa duca la eliminarea virusului, si atunci apar astfel de recaderi. Noi, infectionistii, ne-am mai reintalnit cu astfel de situatii si in infectia cu virusul hepatitei B. Ca urmare, trebuie monitorizare in cazul pacientilor cu COVID-19 din partea medicului infectionist”, a mai precizat dr. Dorobat.

Etichete: reinfectare covid-19, recadere boala covid, pacienti infectati a doua oara coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: