A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

27/05/2020
A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

A fost extinsa lista beneficiarilor stimulentului de risc | Personalul din cabinetele medicilor de familie, inclus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-fost-extinsa-lista-beneficiarilor-stimulentului-de-risc-personalul-din-cabinetele-medicilor-de-familie-inclus/

Camera Deputatilor a modificat, miercuri, Ordonanta de urgenta a Guvernului 43/2020, stabilind extinderea categoriilor de persoane care vor beneficia de acordarea stimulentului de risc de infectare cu COVID, de 2.500 de lei brut pe luna, cu personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, din cabinetele medicilor de familie si laboratoarele de analize.

Deputatii au decis ca stimulentul de risc in cuantum de 2.500 de lei brut, pe luna, sa fie acordat si pentru personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct in sprijinirea si/ sau ingrijirea persoanelor in varsta, a copiilor, a persoanelor cu dizabilitati si a altor grupuri vulnerabile, pe perioada starii de urgenta, potrivit Agerpres.

Pentru furnizorii de servicii sociale privati, decontarea stimulentului de risc se face la cerere, prin agentiile teritoriale ale Agentiei Nationale de Plati si Inspectie Sociala.

Totodata, deputatii au introdus un amendament ca de acest stimulent de risc in cuantum de 2.500 de lei brut pe luna sa beneficieze si personalul medical, medico-sanitar si auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistica medicala, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflati in contract cu Casele de asigurari de sanatate, care au activat in timpul starii de urgenta si care au avut in evidenta sau sub tratament pacienti suspecti sau confirmati cu COVID-19, ori daca personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 in urma activitatii desfasurate, medicii si asistentii medicali din unitatile scolare care si-au desfasurat activitatea prin furnizarea unor servicii de ingrijire, de aprovizionare, de ingrijire medicala si monitorizare a persoanelor aflate in carantina.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Etichete: stimulent de risc, beneficiari stimulent risc de infectare, bonus cadre medicale, cadre medicale coronavirus, bonus personal medical cabintele medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

28 Comentarii

  1. Necula Maria says:

    Bună ziua. Chiar dacă e târziu, întreb, laboratorul de analize medicale din cadrul spit Pnf Drajna, Prahova, nu a luat stimulent, cu toate ca în lege scrie că are dreptul?

  2. Marlena Girlea says:

    Buna ziua sunt asistent personal la o persoana cu grad de handicap grav si as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac pt a intra in posesia banilor pt stimulent deoarece am intrebat la DAS iasi si mi-a zis ca ei nu stiu nimic de asa ceva si nu se da nimic va multumesc anticipat.

  3. harasmoc elisabeta says:

    buna ziua ma numesc harasmoc elisabeta sunt asistet personal si asi vrea sa stiu daca ma incadrez la stimulent de risc in perioada stari de urgenta din luna a 3 si asi vrea sa stiu cand osa se dea bani la bocsa

  4. Girlea Marlena says:

    Buna ziua sunt asistent personal al unei persoane cu handicap grav si vreau sa va intreb daca beneficiem de acest stimulent deoarece am sunat la DAS iasi si mi-a zis pe un ton foarte revoltator ca este o prostie si nu se da nimic va multumesc anticipat si astept raspunsul dv .

  5. Popescu Marius says:

    Bună ziua,lucrez la întreținere(instalator) la spitalul militar rol 2 din Otopeni Ana Aslan. ma incadrez la stimulentul de risc de 2500 lei .Sunt personal civil.

  6. Horvat Vandana says:

    Buna vreau să știu dacă beneficiez că asistent personal pt copil cu grad grav de stimulent

  7. Bălan Mihaela says:

    Asistentul personal al unei
    persoane cu handicap grav permanent, beneficiază de stimulentul de risc în cuantum de 2500 lei?

  8. mihaelaf says:

    Buna ziua ! Sunt registrator medical in CPU, nu am intrat in nici o lista de stimulent risc desi lucram in ture de 12 ore zi/ noapte , ture in care completam fise CPU in triaj, si avem contact atat cu bolnavii covid cat si cu asistentii , infirmierii, brancardierii de pe sectie(care au fost diagnosticati covid ).Am vrea un raspuns clar din partea autoritatilor!

  9. Valerica says:

    Lucrez la o farmacie comunitara, as vrea sa stiu ce documentatie trebuie sa depun si unde pentru a beneficia de stimulent, in perioada de alerta/urgents

  10. Sabau Luminita says:

    Buna ziua, sunt registrator medical la un Laborator de analize medicale si pe toata perioada starii de alerta s-a lucrat cu pacientii si am fost expusi la infectare cu Covid ca si oricare personal medical. Va rog sa-mi spuneti daca beneficiem de stimulent de risc cf. OUG 43 sau de cei 30% cf. legii 56. Va multumesc.

  11. BICAN FLORENTINA says:

    Buna ziua .Personalul SERVICIILOR VOLUNTARE PENTRU SITUATII DE URGENTA intra in aceasta categorie de primire a stimulentului si care este termenul limita de depunere a dosarului?

  12. trandafir nicoleta says:

    ca asitent personal al unei persoane cu handicap grav beneficiez de stimulentul de risc. multumesc.

  13. NAGY HAJNALKA says:

    Buna ziua! sunt registrator medical pe sectia Neurologie ,lucrez pe mijlocul coridorului pentru ca nu am birou,am avut bolnavi cu COVID19 , toti colegii de pe secytie au primit bani de stimulent numai eu nu .In toata perioada am fost pe sectie in 8 ore.Astept si eu un raspuns din partea cuiva.nu am nici spor de pe sectie ,nu am nimic am lucrat 31 de ani degeaba Nagy Hajnalka reg.medical sectia Neurologie Sft Gheorghe jud.Covasna

  14. Nagy Tünde says:

    Bună ziua! Angajată ca asistent personal pt copilul meu cu handicap grav locomotor si pe perioada de urgentă l-am îngrijit stând în casă,beneficiez si eu de acest stimulent? Multumesc anticipat!

  15. Chis says:

    Buna ziua. As vrea sa știu dacă stimulentul de risc se acorda și pe luna Martie și dacă Secțiile tampon beneficiază de acest spor doar dacă au avut confirmați pozitiv .

  16. Lupu luminita says:

    Buna ziua. Sunt as social la o primarie. Beneficiez de stimulent?

  17. Yon y says:

    Pentru Laboratorul de Anatomie Patologica in care s-au orientat piese operatorii de la pacienti covid 19 se acorda stimulentul de risc ??????

  18. BOBORA SABINA says:

    SUNT REGISTRATOR MEDICAL IN UPU SI NU AM INTRAT PE NICI O LISTA DE STIMULENT DE RISC . LUCRAM IN TURE DE 12 ORE ZI SI NOAPTE ALATURI DE ASISTENTE , INFIRMIERE SI BRANCARDIERI. NOI REGISTRATORII AM FOST EXCLUSI . CE PUTEM FACE

  19. dogaru oana says:

    Buna ziua stie cineva daca la medicii de familie si asistente se mai acorda acel stimulent de risc ? Astazi cineva ma intrebat daca am facut dosarul pentru a cere acest stimulent . Stie cineva ce acte trebuiesc , ce dosar si unde trebuie depus, binenteles daca ne acorda si noua acest stimulent ( medici si asistenti de familie ). Multumesc frumos pentru toate raspunsurile???????

  20. voda irina says:

    Buna ziua! Sunt mf si doresc sa stiu cum se obtie stimulentul de risc pt mine si asistenta cu care lucrez si pe ce perioada.

  21. Mioara says:

    Buna dimineata!Lucrez in laborator analize medicale,pe perioada stării de urgență am recoltat ambulatoriu,am avut multi suspecți,am avut si pozitivi.eu am primit probe aduse de la alt spital care au fost pozitivi,eu nu beneficiez de stimulentul de risc?cine trebuia sa se ocupe de acești asistenți de laborator?unde trebuie sa merg?va multumesc!

  22. y says:

    Felicitari pentru acordarea stimulentului de risc !!!!

  23. Mioara says:

    Buna dimineata!Spitalul la care lucrez nu a fost suport covid, noi ca asistenți de laborator am lucrat teste covid,am avut si suspecți,am avut si pozitivi,noi nu beneficiem de acest stimulent?va multumesc!cum se procedează nu ia toată lumea din laborator?

  24. Geo Geo says:

    Se da stimulentul de risc și la asistenti medicali care lucrează în spital suport covid si tratează indirect pacienți?

  25. y says:

    A fost acordat dupa bunul plac al conducerii unor spitale. Sa fiti iubiti!!! Chiar nu doream asa ceva!!!!

  26. MARINESCU says:

    VA MULTUMESC ANTICIPAT AM SI EU O INTREBARE. PERSOANELE CU DIZABLITATI POT BENEFICIA DE ACEST STIMULENT ? DACA DA UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ.

  27. Saragea Cornelia says:

    Eu lucrez la un cabinet de endocrine in ambulatoriu unui spital militar.Pot beneficia de stimulent?

  28. Lidia says:

    Personalul din cadrul Centrelor de sănătate mintală intra în aceasta categorie?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: